Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ľuboš Ziman a premiérové víťazstvo v skupine

Monday, 15. 08. 2022 - 20:19, Miroslav Majláth   

Ľuboš Ziman a premiérové víťazstvo v skupine

Ako sme vás už informovali Žarnovičan Ľuboš Ziman v tohtoročnej sezóne vylepšil svoje Subaru a postupne vylepšuje aj svoje umiestnenia. V Novej Bystrici v nedeľu doslova exceloval.

 

Tibor Szabosi;asr69802-6.jpg

Ľuboš Ziman zažil v rámci podujatia Dynamax Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2022 hneď tri premiéry. Prvou z nich bola trať, ktorá bola nielen pre Ľuba, ale aj mnohých ostatných jazdcov úplne nová. Druhou, premiérový štart pod hlavičkou L Racing Teamu. No a do tretice si na tomto kopci vyskúšal aj premiéru na mokrých pneumatikách.

Tibor Szabosi;asr68546-5.jpg

„Dohodli sme sa s Jankom Liptákom, že budem štartovať pod L Racingom. Prečo aj nie, veď práve jemu môžem vďačiť za tohtoročné úpravy môjho Subaru. To dostalo podstatne silnejší motor, ale aj úpravy na podvozku a všetko funguje dokonale. No a trať ? Tak tá je novou pre väčšinu štartového pola, keďže sa tu v posledných desiatich rokoch vôbec nejazdilo. A ako som sa dozvedel, majstrák sa tu nekonal nikdy,“ vysvetlil Ľuboš Ziman úvodom.

Tibor Szabosi;asr69627-5.jpg

V sobotu sa žiaľ Ľuboš na štart prvej tréningovej jazdy nedostal vôbec. Dôvodom nebola porucha, ale zahataná cesta od jeho miesta v depe smerom na štart. Keď sa mu konečne podarilo prebojovať do priestoru štartu, ten už bol zastavený. Ľuboš si tak svoju premiéru na 4100 metrov dlhej trati užil až v druhom tréningu.

Tibor Szabosi;asr60107-4.jpg

Do prvej súťažnej jazdy obul Ľuboš mokré pneumatiky. Dôvodom bol dážď, ktorý sa spustil v úvode prvej súťažnej jazdy. Kým však prišiel rad na jeho štart, prestalo pršať, na prezúvanie však už nebolo dostatok času.

Tibor Szabosi;asr69170-6.jpg

„Prvýkrát na mokrých pneumatikách, navyše kým som odštartoval všetko takmer oschlo. Na dobrý čas som v tom momente mohol zabudnúť. V druhej jazde to už bolo lepšie, priblížil som sa k mojim súperom, čo je fajn, ale dnešok je už pokazený. Škoda, trať je pekná rýchla. Uvidíme čo bude zajtra,“ povedal sklamaný Ľuboš Ziman po prvom pretekárskom dni.

Tibor Szabosi;asr68542-3.jpg

V nedeľu už v tréningu Ľuboš svoj čas vylepšil takmer o desať sekúnd. Keď potom v oboch súťažných jazdách zajazdil takmer identické časy na úrovni 1:59 minúty, výsledok sa okamžite dostavil. Tým bol víťazstvo v skupine 3, ale aj triede 3a. Navyše Ľubovi patrilo aj piate miesto v kategórii 1 a siedme absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;asr60483-6.jpg

„Som nadmieru spokojný, počasie vyšlo super a mne sa jazdilo nadmieru dobre. Bolo to veľmi tesné, ale o to zaujímavejšie. Som neskutočne šťastný, beriem svoje prvé víťazstvo v skupine aj triede, veľmi sa teším,“ skonštatoval po prejazde cieľom Ľuboš Ziman v nedeľu.

Tibor Szabosi;asr68875-5.jpg

Nielen Ľuboša, ale aj ostatných účastníkov slovenský pretekov automobilov do vrchu teraz čakajú dva voľné víkendy. Následne opäť súboje, v tomto prípade v rámci záverečného pretekárskeho víkendu v sezóne, na podujatí TODOS Kremnica 2022. Opäť to bude nová trať pre všetkých a pre Ľuboša takmer domáca, kde sa na jeho výkon určite príde pozrieť množstvo kamarátov a známych.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri