Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Lotyšsko zaviedlo mýto nad 3,5 tony, zaplatíte ho aj kartou DKV

Friday, 18. 07. 2014 - 11:57, Public relations   

Lotyšsko zaviedlo mýto nad 3,5 tony, zaplatíte ho aj kartou DKV

Bratislava, 18. júla 2014 - Nákladné vozidlá platia od 1. júla 2014 na 3 500 kilometroch diaľnic v Lotyšsku mýto. Domáci aj zahraniční majitelia nákladných áut musia hradiť mýtne poplatky zakúpením diaľničnej známky. Výška poplatku závisí na dĺžke obdobia a na celkovej hmotnosti.

Prvá skupina zahŕňa nákladné vozidlá s celkovou hmotnosťou od 3,5 do 12 ton, do druhej skupiny spadajú nákladné autá s najvyššou prípustnou celkovou hmotnosťou nad 12 ton. Pri tých je výška poplatku určená aj podľa počtu náprav a emisnej triedy. Mýto môžu vodiči zaplatiť kartou DKV na 59 čerpacích staniciach Statoil. „Zavedenie mýta v Lotyšsku prebehlo veľmi rýchlo a sme radi, že sme dokázali pružne zareagovať. Naši zákazníci tak môžu hradiť mýto, rovnako ako v ďalších európskych mýtnych systémoch, prostredníctvom karty DKV a tým využívať výhody jedného vyúčtovania z už viac ako 20 krajín," hovorí Ondřej Pavlík, výkonný riaditeľ slovenskej a českej pobočky DKV Euro Service.

Riaditeľstvo pre bezpečnosť cestnej premávky v Lotyšsku ponúka diaľničné známky s platnosťou jeden deň, týždeň, mesiac alebo rok. Známky pre nákladné vozidlá s celkovou hmotnosťou od 3,5 do 12 ton stoja 8 eur za deň, 20 eur za týždeň, 40 eur za mesiac alebo 484 eur (vozidlá Euro I, II, III), resp. 400 eur (Euro IV a vyššie) za rok. Výška mýta za vozidlá s celkovou hmotnosťou viac ako 12 ton závisí od počtu náprav a od emisnej triedy. Mýtne poplatky pre tieto vozidlá siahajú od 8 do 11 eur za deň a od 427 do 925 eur za rok.

Spoločnosť DKV Euro Service zverejnila podrobný prehľad mýtnych poplatkov v Lotyšsku na svojich webových stránkach.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri