Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Loeb vs Ogier: Súboj titanov

Monday, 19. 01. 2015 - 10:09, Katarína Ďurecová   

Loeb vs Ogier: Súboj titanov

Jednou z najlákavejších udalostí tohtoročnej Rallye Monte Carlo je nepochybne štart Sébastiena Loeba a jeho súboj so Sébastienom Ogierom. Obaja jazdci spolu boli v tíme Citroen Racing v pamätnom roku 2011 a odvtedy sa rozhodne nedajú označiť za najlepších kamarátov. Ogier následne strávil sezónu za volantom Fabie S2000 a Loeb v sezóne 2013 absolvoval len pár podujatí, čo znamenalo, že za volantom WRC špeciálu sa po roku 2011 stretli len štyrikrát. Ich skóre? Dve víťazstvá pre oboch z nich.

Ogier svojho slávnejšieho a úspešnejšieho krajana pred štartom úvodného podujatia sezóny 2015 rozhodne nepodceňuje: „Očakávam, že bude veľmi silný, tak ako obvykle. Aj keď mal na rok od rally pauzu, stále pretekal. Som si istý, že sa vráti stále veľmi silný a pre rally to bude veľmi zaujímavé, ale nejaký extra tlak kvôli tomu necítim, ak mám byť úprimný," hovorí Sébastien Ogier, ktorý je z Loebom veľmi nerád porovnávaný a pokračuje v nástojení, že o nich veľké nepôjde: „Nie je to dôležité. Necítim, že by som si proti nemu musel niečo dokazovať. Jeho štart je proste len zaujímavou výzvou."

Martin Trenkler;rb-5973.jpg

Sébastien Loeb sa (zatiaľ) o svojom menovcovi Ogierovi nijako nevyjadril, hovorí však ale o svojich ambíciách pre túto rally: „Mojim cieľom je podať čo najlepší výkon. Rally auto som poriadne neriadil rok. Na jednej strane pre mňa nie je prioritou tu vyhrať, ale na strane druhej, keď už niekde štartujem, tak sa vždy snažím dosiahnuť ten najlepší výsledok. To znamená, že sa pripravím tak dobre, ako to len pôjde a potom už uvidíme..."

Na margo samotnej Rallye Monte Carlo sa vyjadril i Sébastien Ogier. Ten pochádza z mesta Gap, kde bude stáť i servisná zóna tohto podujatia, čo znamená, že bude pretekať v domácom prostredí: „Rallye Monte Carlo je pre mňa rozhodne veľmi dôležitá, je to pre mňa domáca súťaž. Tento rok sú rýchlostné skúšky veľmi blízko miestam, kde som vyrastal, tak samozrejme, že budem rád, ak sa mi tu bude dariť. Viem, že sa odo mňa veľa očakáva a taktiež som si vedomý náročných podmienok, ale tak mi to vyhovuje."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri