Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Loeb uznal svoju chybu v Mexiku a ďalšie štarty vylučuje

Friday, 16. 03. 2018 - 19:36, Ľuboš Kašický   

Loeb uznal svoju chybu v Mexiku a ďalšie štarty vylučuje

Rely svet počas uplynulého víkendu nespúšťal oči zo Sebastiena Loeba, ktorý sa po rokoch vrátil na svoje staré „smetisko". Francúz ukázal, že nič zo svojho umenia nestratil, no predsalen to malo jednu chybu.

 

Až do polovice sobotňajšej druhej etapy legendárny Francúz viedol, no potom dostal pomalý defekt. Zablikal alarm a Seb zastavil, vymenil koleso na ereske, no stratil nielen čas, ale aj šancu na pódiový výsledok.

Copyright manufacturer;1970363-gldcea8tr6.jpg

Na otázku serveru wrc.com, či bolo správne zastaviť Loeb povedal: „Som starý a skúsený. Toto však bola hlúposť. Nerozprávali sme sa však o tom predtým a nesprávne som sa rozhodol. V aute máme teraz alarm na defekty. Taký, aký máme na dakarskej rely. Zasvieti, znamená to defekt, zastavíme a meníme. Teraz to však bolo zlé rozhodnutie. Mohol som stratiť menej času," priznáva Loeb.

Copyright manufacturer;1970600-gryqmi2urn.jpg

44-ročný Alsasan všetkých milo prekvapil svojou výkonnosťou. „Vedeli sme, že je rýchly, ale že sa adaptuje tak rýchlo, to sme nečakali," uznanlivo kýval hlavou aj nový šéf tímu Pierre Budar. „Užil som si veľa zábavy," reagoval na to Loeb. „Bolo úžasné jazdiť na novom WRC s väčším výkonom a lepším prítlakom. Rýchlo som si zvykol. Škoda toho defektu, no i tak to bol dobrý víkend."

Copyright manufacturer;1969160-gmh21ac8d8.jpg

Sebastien Loeb štartuje aj v nasledujúcej súťaži na Korzike, no už teraz sa začína špekulovať, či ho niekto predsalen „neukecá" na dlhšie hosťovanie. „Zatiaľ sme dohodnutí na troch štartoch a nechajme sezónu plynúť. Keď som odchádzal, tak som mal svoje dôvody a tie sa nezmenili," tvrdí Francúz. „Mám svoj závodný program a neuvažujem o štarte v celej sezóne."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri