Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Loeb sa vracia do WRC

Thursday, 21. 12. 2017 - 08:08, Ľuboš Kašický   

Loeb sa vracia do WRC

Krátko pred Vianocami francúzsky továrenský tím Citroenu potešil fanúšikov správou o návrate legendy. 9-násobný rely šampión odjazdí v sezóne 2018 tri súťaže.


Sezóna 2017 sa Citroenu veľmi nevydarila. Vydarená C3-ka WRC pravdepodobne „predbehla dobu" a ani samotný Citroen si s ňou nedokázal poradiť. Navyše výsledkom neprospeli ani nevyrovnané výkony rýchleho, no labilného Krisa Meeka. Výsledkom bolo katastrofálne posledné miesto medzi tímami.

sl03.jpg

Rok 2018 by mal preto vyzerať úplne inak. Citroen povolal už v priebehu sezóny 2017 na pomoc skúsenosti Sebastiena Loeba a vyzerá to tak, že to pomohlo. Továrenskí piloti si s autom začali lepšie rozumieť a v závere sa aj výsledky začali ustaľovať. Aj preto sa vo francúzskom tíme nakoniec rozhodli zostavu nemeniť.

sl10.jpg

Do majstrovstiev sveta v rely 2018 továrenský tím Citronu nasadí Krisa Meeka a Craiga Breena, ako dvoch hlavných pilotov. Mladík Stephane Lefebvre sa presunie do WRC2, kde s C3 R5 bude súťažiť o titul v tejto kategórii. V tíme ostáva aj bohatý Khalid Al Qassimi, ktorý odjazdí vybrané súťaže WRC. Najdôležitejšou správou je však oznámenie, že za Citroen odjazdí niekoľko súťaží aj legendárny Sebastien Loeb.

Copyright manufacturer;20170122178al.jpg

„Počas testov Seb ukázal, že nestratil nič zo svojich schopností a rýchlosti. Už teraz sa veľmi teším na pokračovanie veľkého príbehu Loeba a Citroenu. Veď všetkým musí byť jasné, že ak sa mal niekedy Seb vrátiť do WRC, tak iba s Citroenom," neskrýval radosť šéf tímu Yves Matton.

Copyright manufacturer;av201713221-1.jpg

„Mám radosť z toho, že budem môcť štartovať znova za tím s ktorým sa mi tak darilo. Nedávam si žiadne ciele. Chcem si to hlavne užiť. Pri voľbe súťaží, kde budem štartovať bola jasnou voľbou moja domáca rely. Asfalt je napokon mojim obľúbeným povrchom. Dobrou voľbou bola preto aj katalánska rely. Chceli sme aj jednu súťaž na šotoline a tak sme zvolili Mexiko. Mám na túto súťaž pekné spomienky a ani trať sa tam veľmi nezmenila," vysvetľoval Sebastien Loeb, ktorého v nasledujúcej sezóne vo farbách továrenského Citroenu uvidíme v Mexiku (9.-11.marca), na Korzike (6.-8.apríla) a v Španielsku (26.-28.októbra). Samozrejme Loeb bude pokračovať v šampionáte relykrosu s Peugeotom a rovnako tak ho uvidíme aj na diaľkovej rely, kde už v úvode roka bude jazdiť dakarskú rely. Aj preto len niekoľko vybraných WRC podnikov.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri