Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Loeb potvrdil účasť v sérii FIA GT a predstavil druhú dvojicu tímu

Tuesday, 19. 02. 2013 - 14:43, Zdenka Frývaldská   

Loeb potvrdil účasť v sérii FIA GT a predstavil druhú dvojicu tímu

Sébastien Loeb Racing dokončil výber jazdcov pre svoje dve vozidlá McLaren MP4-12c, ktoré sa v tomto roku predstavia v sérii FIA GT. V jednom z nich sa zvezú Sébastien Loeb a Alvaro Parente a v druhom Mike Parisy a Andreas Zuber.

loebracing1.jpg

Po potvrdení dvojice Loeb - Parente, začal tím pracovať na výbere jazdcov do druhého vozidla. Nábor vyhrali svojimi skúsenosťami a výkonnosťou Parisy a Zuber. S touto skvelou štvoricou pretekárov má tím obrovskú šancu prepracovať sa medzi "elitu" FIA GT. "Zložili sme naozaj solídne jazdecké kvarteto, ktoré má skvelý predpoklad dosahovať čo najlepšie výsledky aj na medzinárodnej úrovni. Všetci jazdci pochádzajú z úplne iného prostredia. Loeb je jedničkou v rally, Parente a Zuber jazdili v monopostoch a Parisy v GT. Všetci majú čo ukázať a práve táto rozmanitosť bude veľkým prínosom. Spájame rýchlosť a skúsenosti...", povedal manažér tímu Dominique Heintz.

loebracing2.jpg

Mike Parisy má 28 rokov a v GT1 je ozajstným špecialistom. V roku 2004 sa stal majstrom série Formula France, odkiaľ prestúpil do Eurocup Mégane Trophy a rok neskôr do Porsche Carrera Cup France. V rokoch 2008 a 2009 jazdil vo French GT Championship, kde skončil tretí, resp. prvý vo svojej triede. V roku 2010 sa už ukázal vo FIA GT3 a v minulom roku aj vo FIA GT1. "Bude pre mňa veľkým potešením pripojiť sa k Sébastien Loeb Racing. Tím mi dal možnosť realizovať moje ambície, ktoré sú ísť tak vysoko ako je možné a ísť tak rýchlo ako je možné, čo presne zodpovedá mojej filozofii. Hlavným cieľom bude dostať náš tím na pódium. Budem na tom pracovať a Andreasom, ktorý je dostatočne rýchly a spoľahlivý. Mal som možnosť odjazdiť s ním 24 Hours of Spa a zanechalo to vo mne veľmi dobrý pocit. Mám top tím, top auto a top kolegu, čo viac si môžem priať, všetko je pripravené!", povedal Parisy.

loebracing3.jpg

Kolega Parisyho, Andreas Zuber, je 29 ročný Rakúšan. Začínal v roku 2000 vo Formuli König. V ďalších rokoch si odskúšal aj Formula 3 Euroseries, Formula Renault 3.5 Series či GP2 Series, v ktorej zaznamenal dve víťazstvá. V roku 2010 prestúpil do FIA GT1, kde za tri roky vystriedal už päť tímov. "Sébastien Loeb Racing je vynikajúci tím s perfektným autom. McLaren MP4-12C, s ktorým som jazdil na 24-hodinovke v Dubaii, je najlepšie auto z triedy GT3, aké som šoféroval. Veľmi dobre sa rysuje aj spolupráca s Mikom. Poznáme sa, je to veľmi rýchly a dobrý jazdec. Budeme sa snažiť získať pre tím čo najväčší počet bodov. Ako fanúšik rally som nadšený, že mám možnosť pripojiť sa k tímu práve svetového šampióna Sébastiena Loeba", zhrnul Zuber.

Vladislav Maschl;dsc-1735.jpg

Po decembrovom testovaní v Navarre sa tím Loeba presunul tento týždeň do Lédedonu, kde odskúšal svoje dve vozidlá. "Je ľahké a veľmi efektívne pracovať so Sébastienom, je to proste profík. Pokiaľ ide o Mika Parisa, tak je to ďalší skúsený pilot, s ktorým nemáme žiadny problém. Mám pocit, akoby pre nás Mike už niekedy jazdil, čo je veľmi pozitívne", povedal jeden z tímových inžinierov, Leo Thomas. Tím by sa mal okrem FIA GT1 predstaviť aj na domácom FFSA GT Championship.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri