Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Lauda nedošiel ani na Hungaroring

Saturday, 28. 07. 2018 - 08:00, Ľuboš Kašický   

Lauda nedošiel ani na Hungaroring

Ako sme si už zvykli, tak počas piatkových tréningov sa jazdia „povinné jazdy" a veľa sa toho nedeje. Piatkový Hungaroring nebol výnimkou.

V paddocku ešte doznievala šokujúca smrť ex-šéfa Ferrari, ktorý nečakane zomrel tento týždeň. Niektoré zdroje uvádzali, že sa podrobil rutinnej operácii ramena, ktorá sa skomplikovala a pacient neprežil. Toto sa však zdá málo pravdepodobné a skôr sa všetci prikláňajú k verzii, ktorá prišla z talianskej tlače. Tá hovorí o tom, že Marchionne bol silný fajčiar a mal nádor na pľúcach, ktorý sa rýchlo rozšíril. Marchionne mal zomrieť pri operácii, ktorá sa pokúšala odstrániť nádor, ale to už sa nedalo. Samozrejme, že žiadnu informáciu nikto nepotvrdil, ani nevyvrátil. Ferrari mlčí a z Univerzitnej nemocnice v Zurichu, kde bol Marchionne hospitalizovaný, sa len konštatuje stroho, že sa urobilo všetko, aby bol pacient zachránený, ale to sa nepodarilo.

fe03-28.jpg

V tomto kontexte preto celkom inak vyzerá správa, ktorá vraví, že Niki Lauda je chorý a leží doma s chrípkou. Slávny Rakúšan sa nezúčastnil ani pretekov pred týždňom v Nemecku, kde ho Nemci vždy uctievajú ako boha a kam ješitný Niki chodí obzvlášť rád. Lauda vraj leží doma na Ibize v posteli a lieči sa, no treba pripomenúť, že trojnásobný majster sveta už dvakrát podstúpil transplantáciu obličiek a vo veku 69,5 roka už nie je (jemne povedané) v najlepšej kondícii.

me02-23.jpg

Vráťme sa však na trať. Hungaroring v piatok trápili vysoké teploty okolo 30°C a nebolo to nič príjemné ani pre divákov, ani pre pretekárov. Ešte šťastie pre nás novinárov, že sa môžeme schovávať v príjemnom klimatizovanom tlačovom stredisku, alebo v niektorom z tímových motorhomov. Z vysokých horúčav sa dokonca na Budapešťou krátko rozpršalo, no na okruh blahodarná vlaha nedorazila.

wet-fp2.jpg

Podľa očakávania sa na tejto kľukatej rozpálenej trati zvykne dariť viacej redbullom a ferrari. Ricciardo (redbull) vykrúžil najlepší čas dopoludnia a popoludní to bol zasa Vettel na ferrari. Mercedesy sa pohybovali okolo piateho, šiesteho miesta. Pirelli doviezlo rovnaké gumy, aké mali aj v Nemecku (Medium, Soft, Ultrasoft) a ukazuje sa, že najpreferovanejšie budú asi softy. Vandoorne na nich dokázal odjazdiť 35 kôl, kým na ultrasoftoch vydržal najdlhšie (znova mclaren) Alonso 28 kôl. Preteky sa jazdia na 70 kôl a tak bude zaujímavé sledovať, čo tímy vymyslia.

me03-18.jpg

Kvalifikácia začína v sobotu o 15-tej a v nedeľu o 15.10 nášho času štartujú preteky. pripomeňme si, že vlaňajší rekordný čas polemana Vettela bol 1:16,276s.

res-fp2-11.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri