Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Lappi lapený v sieti Mäkinena

Tuesday, 18. 04. 2017 - 19:21, Ľuboš Kašický   

Lappi lapený v sieti Mäkinena

Toyota dnes oznámila, že do májovej portugalskej rely nasadí tretie auto s posádkou Esapekka Lappi a Janne Ferm.


Spolu s Jari-Matti Latvalom a Juha Hänninenom nasadzuje Toyota čisto fínsky tím. Ešte by sa za volant mohol vrátiť aj štvornásobný rely šampión Tommi Mäkinen, ktorý tímy šéfuje, a súperi by to mali zabaliť.

lappi2.jpg

Po vlaňajšom víťazstvo vo WRC2 s továrenskou Škodou Fabia R5 sa Lappi v tomto roku stal testovacím pilotom továrenskej Toyoty a zjavne dostal aj prísľub na príležitostný štart v najsilnejšej triede WRC. Sen sa mu splní v máji, keď odštartuje ako tretí pilot Toyoty na portugalskej rely.

lappi1.jpg

„Esapekka je veľmi mladý a vyhladovaný po úspechu. Som si istý, že zo seba vydá to najlepšie. Dôležité však bude, aby súťaž dokončil a získal potrebné skúsenosti a informácie. Treba dať mladým šancu," tvrdí Tommi Mäkinen.

„Je to chvíľa, na ktorú som celý život čakal," raduje sa 26-ročný Fín. „Som šťastný, že som dostal príležitosť štartovať v v továrenskom WRC. S Yarisom WRC nemám ešte veľa natestované a je to veľký skok z R5-ky. Mojim cieľom bude dôjsť do cieľa bez zbytočných incidentov. Ak by sa to podarilo, tak je aj šanca na body." Držme teda Fínovi palce a uvidíme, ako sa mu to v Portugalsku podarí.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri