Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

L Racing: Z rakúskych kopcov na prešovské trate

Wednesday, 26. 04. 2017 - 09:27, Martin Trenkler   

L Racing: Z rakúskych kopcov na prešovské trate

Automobilový tím L Racing začal sezónu Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) uplynulý víkend v rakúskom Rechbergu. 16-ročný Denis Pavlík si odtiaľ odniesol hneď prvé body. Už tento víkend sa však tím presunie do Prešova na druhú súťaž Majstrovstiev Slovenska v rally.

Mladý Betliarčan Pavlík sa v novom vozidle Peugeot 208 VTi R2 udomácnil pomerne rýchlo a výsledky na seba nenechali dlho čakať. 5050-m dlhú trať pri mestečku Tulwitz v strednom Rakúsku zvládol skutočne bravúrne, a to aj s malým škrtancom o retardér. Patrí mu 1. miesto v triede A-1600 (MSR aj Európa), 3. miesto celkovo v triede A (MSR) a 1. miesto v junioroch (MSR).

Tibor Szabosi;c30i3452-2.jpg

Denis Pavlík: "Mám z nového auta veľkú radosť. Nečakal som, že sa s ním dokážem tak rýchlo "zoznámiť". Síce prvú aj druhú ostrú jazdu sa mi podarilo škrtnúť retardér, no našťastie na aute nebolo "skoro" nič vidieť... Už teraz sa teším na ďalšie preteky. Veľká vďaka patrí tímu L Racing, Lievenovi Demetsovi a samozrejme rodičom, lebo bez nich by som určite neštartoval."

Tibor Szabosi;c30i5740-4.jpg

Posádky tímu L Racing sa koncom tohto týždňa presunú do metropoly Šariša - do Prešova. Organizátor si tam pre nich pripravil trojicu tratí na západ od mesta. Predovšetkým kvôli komplikovanej doprave tentokrát zrušili tradičnú mestskú skúšku "Ľubotice". Po "shakedowne" a slávnostnom štarte (v piatok) sa ostré jazdy rozbehnú v sobotu ráno. Rýchlostná skúška "Cemjata" predstavuje pomerne rýchle úseky na kvalitnom asfalte (no so šírkou jediného vozidla) v inak uzavretom lesnom priestore. Odtiaľ sa autá presunú na klasickú "RS Žipov". Tam sa kľukatý, no pomerne kvalitný asfalt premení za odbočkou na Hrabkov na značne zdevastovanú vozovku. Treťou skúškou bude nesmierne rýchly "Šariš" so štartom za obcou Malý Šariš, s pokračovaním cez Veľký Šariš a obec Medzany, kde zablatený "tankodróm" zakončí hladký asfalt na okraji Šarišských Michaľan. Tri kolá predstavujú dovedna 9 rýchlostných skúšok.

Tibor Szabosi;c30i1338-3.jpg

Čo na to hovorí pretekár Vlastimil Majerčák, ktorý do súťaže nastúpi tradične s Michaelou Vejačkovou na Forde Fiesta R5 EVO? "Rally Prešov bude určite pre každého veľkou výzvou a vďaka tesnému harmonogramu bude mať opäť rýchly priebeh. Čaká nás totiž len jeden servis. Z tratí poznám len Žipov. Rozhodovať bude okrem čistej rýchlosti určite aj počasie, ktoré môže veľmi zamiešať karty, obzvlášť na vyťahanom blate v lese. Taktiež defekty vďaka rozbitej vozovke budú určite hrozbou pre každého. Podmienky sú však pre každého rovnaké a už teraz sa teším na výzvy prešovskej súťaže," dodáva na záver Vlasto Majerčák.

Tibor Szabosi;c30i0289-jpgb.jpg

Pod vlajkou tímu L Racing sa predstavia aj tieto posádky: Martin Koči/Filip Schovánek (Ford Fiesta R5), Miloslav Majerčák/Jaroslav Frisch (Peugeot 208 VTi R2), Marek Špavelko/Gabriela Szenderáková (Mitsubishi Lancer EVO VI), Tomáš Fusko/Jakub Slovák (Peugeot 208 VTi R2) a Milan Straka/Nikola Zemanová (Ford Escort RS2000) v Slovenskom rally pohári (SRP).

Tibor Szabosi;c30i1082-jpgb.jpg

Na posádky čaká dovedna 90 km rýchlostných skúšok a 155 km prejazdov. Cieľ súťaže je naplánovaný v sobotu okolo 15:00.

Ján Lipták, manažér tímu L Racing, dodáva: "Tešíme sa s pozitívnych výsledkov Denisa Pavlíka na kopci v Rechbergu a som presvedčený, že nás spolu s ním čaká pekná sezóna. Momentálne už intenzívne pracujeme na príprave vozdiel pred Rally Prešov, ktorá svojím charakterom poriadne vyskúša posádky, techniku aj našich mechanikov."

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;c30i0459-3.jpg

l-racing-2017-03.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri