Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing víťazne v Rechbergu, pokračuje do Miškovca

Friday, 27. 04. 2018 - 06:02, Public relations   

 L Racing víťazne v Rechbergu, pokračuje do Miškovca

Pretekársky automobilový tím L Racing z Krásnohorského Podhradia odštartoval uplynulý víkend intenzívnu kopcovú sezónu. Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) začali pre nich dokonca hneď víťazne. Pretekársku štafetu preberá tento víkend Vlastimil Majerčák na Rally Miskolc.

Tibor Szabosi;c30i0447-12.jpg

Klasický Rechbergrennen je jedno z najväčších kopcových podujatí v roku a súčasť Majstrovstiev Európy. Medzi 254 štartujúcimi boli pod vlajkou L Racing opäť aj Věroslav Cvrček ml. a Denis Pavlík. Věroslav znovu za volantom Škody Fabie RS2000, no po kompletnej zimnej prerábke. Denis Pavlík pokračoval po minulom roku opäť so známym Peugeotom 208 VTi R2.

Věroslav využil svoje šance naplno a v súčte nedeľňajších časov zvíťazil v triede najvýkonnejších kapotovaných áut (MSR), teda v E1 a E1+2000. Denisovi štrajkovala technika, no napriek istej strate si z rakúskych Álp odniesol v rámci MSR 1. miesto triedy A-1600 a 3. miesto absolútne v triede A.

Tibor Szabosi;c30i0688-6.jpg

Věroslav Cvrček ml.: "Na preteky sme prišli s novším, vylepšeným autom, oproti minulému roku. Toto bola prvá ostrá skúška. V sobotu sme zbierali dáta a ladili posledné detaily celkovo. V nedeľu sme už pretekali naplno. Prvá jazda bola celkom dobrá, druhá ešte lepšia a celkovo sme vďaka tomu zvíťazili. Vďaka za podporu patrí pánovi Liptákovi a L Racingu, Rexteamu a našim kolegom."

Denis Pavlík: "Rechberg pre mňa nedopadol podľa očakávaní. Už na začiatku prvých tréningov som zisťoval, že auto pomaly ale isto stráca výkon, čo nikoho z nás nepotešilo. Bohužiaľ, oproti minulému roku to bolo zhoršenie o 8 sekúnd. Dúfam, že do pretekov v Zaluži sa tento problém vyrieši."

Tibor Szabosi;c30i1404-16.jpg

Z kopcov na rely

Najbližšie dni zasvätí L Racing opäť rely. Ich tohtoročný súťažný program spočíva vo FIA Zóne strednej Európy (FIA CEZ). Jazdec L Racingu Vlastimil Majerčák je Majstrom FIA CEZ sezóny 2016 a tento rok sa s tímom sústredili predovšetkým na tieto súťaže. Spolujazdcom vo Forde Fiesta R5 EVO2 mu bude skúsený Pavol Kušnier.

Tibor Szabosi;c30i2001-3.jpg

Obľúbená Rally Miskolc patrila kedysi do Majstrovstiev Slovenska. Sobotňajšie trate však navštívia pohraničnú oblasť južne od Buzice a pre slovenské publikum budú všetky tri trate poľahky dostupné. Nedeľňajší program sa presúva na známejšie trate v blízkosti Miškovca.

Vlastimil Majerčák: "Môžem povedať, že niektoré trate som ešte určite nešiel. Striedať sa budú pomalé, úzke pasáže s rýchlymi, širokými asfaltmi. Bude tu asi 15 vozidiel najvyššej triedy R5, čiže nás čaká skutočne silná konkurencia. Dlho sme nesedeli v tomto aute, spravili sme si aj krátky test. Sami sme plní očakávania, ako to bude prebiehať. Vzhľadom k iným povinnostiam som musel zredukovať tohtoročný kalendár a rozhodli sme sa tak pre Zónu, no plánujeme pomimo aj nejakú jednu slovenskú súťaž, možno Rally Tatry. Chcem pozvať slovenských divákov sem na Rally Miskolc, veď napríklad časť skúšok sa jazdí v okolí slovenských hraníc a určite sa bude na čo dívať! Všetci ste srdečne pozvaní!"

Tibor Szabosi;c30i2643-4.jpg

Slovo na záver má samozrejme manažér tímu L Racing Ján Lipták: "Motoristickému športu ostáva tím L Racing verný aj tento rok, a to hneď na niekoľkých poliach a disciplínach. Úvod kopcovej sezóny v Rechbergu dopadol pre nás výborne a verím, že sa ešte bude na čo tešiť. V týchto dňoch nás čaká takmer "domáca" Rally Miskolc, kde v rámci FIA CEZ držíme Vlastovi a Paľovi palce. Konkurencia je silná na kopcoch, aj v rely, bude to teda zaujímavá sezóna."

l-racing-nove.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri