Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing: Rechberg bol len začiatok

Thursday, 28. 04. 2016 - 08:33, Martin Trenkler   

L Racing: Rechberg bol len začiatok

Napriek komplikáciám s povolením štartovať v slovenskom kopcovom šampionáte (MSR PAV), si Věroslav Cvrček ml. so sebou z Rechbergu vzal dôležité skúsenosti. V kombinácii so špičkovou Škodou Fabia RS2000 skutočné trofeje na seba nenechajú dlho čakať...

Z rozpačitých administratívnych dôvodov sa Cvrček junior napokon nemohol zúčastniť bojov slovenského šampionátu MSR PAV. Napriek tomu mu patrilo absolútne 2. miesto v hodnotení International E1+2000 a za normálnych okolností aj 1. v MSR. Pre tím L Racing to teda nie sú zlé začiatky, ani zlé vyhliadky.

Tibor Szabosi;bf2a4743.jpg

Věroslav Cvrček ml.: „Vôbec som netušil, čo môžem od pretekov očakávať, ako sa mi podarí zžiť sa s autom, ako sa budeme pohybovať na výsledkovej listine. Bohužiaľ, už pred samotným začiatkom nám odopriali možnosť bodovať v rámci MSR. Počas víkendu som však neriešil politiku, ale spôsob, ako dostať auto čo najrýchlejšie zo štartu do cieľa. Bez akéhokoľvek testovania som vyrazil do prvej tréningovej jazdy. Od začiatku som si to veľmi užíval, kopcové špeciály majú extrémne zrýchlenie. Navyše toto auto sa úžasne ovláda, neskutočne silno brzdí a umožňuje veľmi rýchle prejazdy zákrut. Tréningový čas bol veľmi slušný, preto sme tušili, že ak sa mi podarí využiť potenciál auta o niečo viac, nebude to vôbec zlé. V ďalších jazdách som zlepšoval časy, snažil sa jazdu upokojiť a vyladiť detaily. V nedeľu sme skúšali rôzne nastavenia. Celkový výsledok na Majstrovstvách Európy je fantastický, veľmi milo ma prekvapilo auto, v ktorom som sa cítil ako skúsený kopciar. Teraz je potrebné vyriešiť administratívne záležitosti a vzápätí sa vydať do ďalších bojov. Verím, že som tím L Racing nesklamal, bola to pre mňa česť štartovať v ich krásnom novom dizajne."

Tím L Racing v Rechbergu výborne reprezentoval aj 15-ročný Denis Pavlík, ktorý so Škodou Fabia A1400 vyhral svoju triedu v rámci MSR. Každý kilometer za volantom je pre talentovaného Betliarčana dôležitý. Najbližšie sa posadí už do nového auta v Zaluži (PL) 14. a 15. mája.

Tibor Szabosi;bf2a5095.jpg

Ján Lipták, manažér L Racing k Rechbergu povedal: „Věroslav nedal nijako pocítiť, že by mu chýbali skúsenosti za volantom kopcového špeciálu a dosiahol s výborným autom najlepšie časy vo svojej triede. Veríme, že čo najskôr bude štartovať so slovenskou licenciou, aby svoj potenciál premenil v reálne trofeje slovenského šampionátu. Tešíme sa aj z výborného výkonu mladého Denisa Pavlíka."

Martin Trenkler/RPM

l-racing-04-2016.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri