Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

L Racing: Pekelne krásne Hustopeče

Wednesday, 21. 06. 2017 - 14:20, Martin Trenkler   

L Racing: Pekelne krásne Hustopeče

Nedávna rely s centrom v moravskom mestečku Hustopeče predviedla skutočné "jazdecké" trate a zamiešala karty nepredvídateľným počasím. Svoje si užili tiež posádky tímu L Racing.

Charakter rýchlostných skúšok hustopečskej rely je úplne odlišný od našich domácich súťaží. Ich znalosť sa ukázala tiež vo výsledkoch. Tie však okrem iného zamiešalo samotné nebo, ktoré sa pravidelne otvorilo a uštedrilo každému jazdu na klzkom povrchu. Posádky tímu L Racing si odtiaľ odniesli to najlepšie, čo daná situácia umožnila.

Tibor Szabosi;c30i1680-5.jpg

Vlastimil Majerčák so spolujazdkyňou Michaelou Vejačkovou si na Forde Fiesta R5 EVO napokon vyjazdili štvrté miesto v rámci Majstrovstiev Slovenska, ako aj v samotnej triede. Marek Špavelko s Milanom Strakom si s Mitsubishi Lancer EVO VI splnili svoj cieľ a patrí im dvanáste miesto celkovo a prvé v triede (tiež MSR). Smolnú súťaž však zažili Miloslav Majerčák s Jaroslavom Frischom na Peugeote 208 VTi R2. Kvôli vlastným chybám museli súťaž napokon opustiť.

Tibor Szabosi;c30i0236-4.jpg

Vlastimil Majerčák: "Z jedného pohľadu náročné trate a silná konkurencia a svoje zohrávalo tiež počasie. V každom kole zapršalo aspoň raz. Bolo to náročné na výber správneho obutia. Chcel by som pogratulovať súperom, prvá trojka v MSR sú naozaj rýchli profesionáli. Za nimi bola "priekopa," potom sme boli my, potom opäť "priepasť" a nasledoval zvyšok poľa. Mal som pocit, že nie je s kým súťažiť. V rámci MSR si potrebujeme ustrážiť našu pozíciu, vieme, koho asi dokážeme udržať za sebou. Najbližšie nás čaká slovinská súťaž v rámci Stredoeurópskej trofeje FIA."

Tibor Szabosi;c30i0329-6.jpg

Miloslav Majerčák: "Pre nás dopadla súťaž veľmi nešťastne. V prvý deň sme po našej chybe padli z druhého miesta v triede na tretie. Na druhý deň po našej ďalšej chybe sme súťaž po ôsmej rýchlostnej skúške napokon vzdali."

Marek Špavelko: "Súťaž bola nádherná a veľmi som si ju vychutnal. Bolo to zároveň veľmi náročné, aj vďaka počasiu. Do druhého kola som si zvolil suchú, tvrdú zmes, no začalo pršať a nebola tak šanca poriadne zabojovať. Na druhý deň mi na poslednej skúške opäť zapršalo. Dokázal som obuť iba dve mokré pneumatiky dopredu, takže z auta bola charakterovo skôr zadokolka... Ako celok dopadla súťaž pre nás veľmi dobre, splnili sme si plán, došli sme a body máme tiež. S autom neboli žiadne problémy, i keď je samozrejme vždy čo zdokonaľovať. Chcem sa tiež poďakovať tímu L Racing a našim reklamným partnerom za možnosť štartovať na takomto krásnom a skvelo zorganizovanom podujatí."

Ľuboš Kašický;20170617-171414.jpg

Manažér Ján Lipták za tím L Racing ešte dodáva: "Hustopeče sú dozaista tou najnáročnejšou súťažou v našom kalendári, čo sa napokon odzrkadlilo na výsledkoch asi každej posádky, ktorá tu štartovala. Napriek tomu som spokojný s výkonmi tých, ktorí dokončili a získali tiež cenné body do šampionátu. Teraz nás čaká menšia pauza. Náš kolotoč pokračuje v júli na Pezinskej Babe s pretekmi do vrchu."

Martin Trenkler/RPM

l-racing-2017-03.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri