Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

L Racing odštartuje sezónu na pekelnej Dobšinskej zime

Thursday, 01. 02. 2018 - 17:33, Public relations   

L Racing odštartuje sezónu na pekelnej Dobšinskej zime

Ešte im ani poriadne nevychladli motory po poslednej sezóne a do vrchov Gemera sa opäť hrnú posádky tímu L Racing. Najväčší automobilový tím na Slovensku sa zúčastní už tento víkend na 15. ročníku Dobšinskej zimy.

 

Tibor Szabosi;c30i5830-3.jpg

Zimná rely sezóna začne na malebnom Gemeri v Dobšinej. Nehostinné podmienky, sneh i ľad gemerských lesov preveria hneď päticu súťažných jazdcov - Vlastimil Majerčák (Ford Fiesta R5 EVO), Denis Pavlík (Škoda Fabia), Maroš Kysucký (Mitsubishi Lancer EVO VI), Radovan Špavelko (Mitsubishi Lancer EVO VI), Denis Zeťák (Opel Corsa C).

Tibor Szabosi;c30i5752-4.jpg

Podujatie pritiahne do Dobšinej aj posádky pravidelne štartujúce v rámci veľkých slovenských rely majstrovstiev. Medzi nimi bude samozrejme „kraľovať" štvorica vozidiel špecifikácie R5, konkrétne Ford Fiesta R5. V nich sa predstaví aj domáce ostrieľané duo Vlastimil Majerčák - Michaela Vejačková. „Som tu doma. Môže to byť výhoda, ale aj nevýhoda. Pretože doma nikdy nevieš ako dopadneš. Budeme sa snažiť ísť do toho naplno, ale so zdravou mierou rizika. Ak sa nám vyhnú problémy, to umiestnenie môže byť veľmi dobré. Som zvedavý aj na počasie. Mohlo by ešte primrznúť, no zrejme to bude opäť o správnej voľbe pneumatík. Presne tak, ako to bolo v našom zimnou testovaní a tiež na Szilveszter Rally na Hungaroringu. Už nás to neprekvapuje," dodal s úsmevom Vlastimil Majerčák.

Tibor Szabosi;c30i7176-2.jpg

Na štart gemerských serpentín sa postaví aj Denis Pavlík. Ten brázdi kopce na Peugeote 208 R2, no tentokrát prichádza zmena. Iba sedemnásťročný súťažný jazdec si sadne za volant Škody Fabia. „Bude to pre mňa niečo nové. Uvidíme ako sa s autom zžijem. Dúfam, že všetko dopadne dobre a v cieli sa budem tešiť aj z nejakého pódiového umiestnenia."

Tibor Szabosi;c30i6885.jpg

Trate okolo dobšinského žrebčína a v lese preveria aj Maroša Kysuckého na Mitsubishi Lancer EVO VI. Na rovnakom vozidle bude za L Racing štartovať aj Radovan Špavelko, brat Mareka Špavelka. Dobšinský ľad a sneh príde okúsiť aj Denis Zeťák na vozidle Opel Corsa C.

51e12840-a896-472e-a4fe-fb66ae7be65c.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri