Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing odišiel z Jahodnej s poriadnou kopou ocenení

Tuesday, 12. 06. 2012 - 10:15, Miroslav Majláth   

L Racing odišiel z Jahodnej s poriadnou kopou ocenení

Dva krát víťazstvo, jedna strieborná a tri bronzové priečky. Presne s takouto bilanciou skončil rožňavský L Racing Team na Moris Cup Jahodná 2012. Samozrejme si teraz každý povie - perfektný víkend. Prebiehal však víkend naozaj tak ružovo ako sa to na prvý pohľad zdá ?

Tibor Szabosi;t2c0765.jpg

„Tešil som sa na tieto preteky aj napriek tomu, že ja sám som sa z dôvodu poruchy motora nemohol postaviť na štart. Dôvod bol jednoduchý. Boli to prvé kopcové preteky u nás doma, na Slovensku, dokonca sme to z domu nemali ďaleko a za náš L Racing Team štartovala trojica jazdcov, tak som bol spokojný. Všetko toto sa však zmenilo už v piatok večer, pri rozhovore s predsedom organizačného výboru Moris Cup Jahodná 2012, JUDr. Petrom Szczeczinom. V tom rozhovore ktorý začal kvôli, nevhodne zaparkovanému sprievodnému autu a s prepáčením "blbej" nálepke, ma tento človek slovne napadol. Nechcem teraz rozoberať, čo presne mi povedal, podstatné je, že ako predseda organizačného výboru tohto podujatia, by sa takto správať jednoducho nemal. Iste uznáte, že moja dobrá nálada bola okamžite preč a na preteky, ak by som na nich nefiguroval ako súťažiaci, zodpovedný za mojich jazdcov a ich vozidlá a nemusel byť fyzicky prítomný, tak ani nejdem. Čo sa týka samotných pretekov, už dlho som taký chaos na pretekoch nezažil a to si myslím toho pamätám za tie roky už naozaj veľa. V sobotu časový harmonogram meškal už od rána a nakoniec sa do výsledkov započítavala iba jedna ostrá jazda. V nedeľu bola zase zrušená jedna tréningová. Myslím, že organizátor poriadne podcenil počet prevzatých prihlášok, v súvislosti s časovými možnosťami týchto pretekov. Všetky tieto negatíva napokon aspoň vyvážil výborný výkon trojice našich jazdcov, ktorí sa umiestnili nad moje očakávanie," opísal vývoj situácie manažér L Racing Teamu, Ján Lipták.

Tibor Szabosi;co8c0351-3.jpg

Z posádok, ktoré štartovali na Moris Cup Jahodná 2012 vo farbách L Racing Teamu si domov odviezol dve víťazstvá v triede E1 do 1600 Alexander Baffy, jazdiaci na Peugeote 106: „V prvom rade by som sa rád poďakoval tímu za možnosť štartovať na Jahodnej. Pre mňa sú tunajšie preteky domáce, je tu okolo trate veľa kamarátov a ja som sa pre ich zrakmi snažil odvďačiť za ich podporu dobrou a hlavne rýchlou jazdou. Podarilo sa mi po oba dva dni vyhrať triedu s čím som spokojný."

Tibor Szabosi;67c0022.jpg

Druhým súťažiacim jazdcom za L Racing Team bol Marek Špavelko s Citroënom C2 R2 Max, ktorý sa s tímom pravidelne zúčastňuje aj rally súťaží. Marek si z Jahodnej odviezol jedno strieborné miesto a jedno bronzové v triede A do 1600: „Pred Jahodnou sme urobili nejaké úpravy na motore, pomohlo to a potrebovali sme preto auto poriadne odskúšať. Zároveň tieto preteky poslúžili aj ako test pred Rally Lubeník. So svojim výkonom som v podstate spokojný."

Tibor Szabosi;67c9919.jpg

Tretí do partie L Racing Teamu bol syn manažéra, Peter Lipták. Tomu sa darilo rovnako dobre ako predchádzajúcim jazdcom, pričom si Peter domov odviezol dvojicu pohárov za tretie miesto v skupine A, ale aj dvojicu pohárov za tretie miesto v triede A nad dva litre. „Tento víkend bol dobrý, keďže som mal možnosť si vyskúšať nový motor a nové nastavenie auta, čiže zase som sa trochu učil. Ale tak je to v podstate každú sezónu na začiatku. Hlavne som spokojný, že už je auto po motorovej stránke a podvozkovej stránke v poriadku," doplnil Peter Lipták.

Tibor Szabosi;67c9518.jpg

Záverom doplnil pár slov ešte raz manažér L Racing Teamu, Ján Lipták: „Skončilo nám prvé napínavé obdobie tohtoročnej pretekárskej sezóny. Máme za sebou tri náročné pretekárske víkendy, našťastie, ten budúci budeme mať konečne trochu voľnejší. Samozrejme nás čaká doma, v dielňach kontrola všetkých vozidiel a ich príprava na ďalšie preteky. Už o dva týždne cestujeme na kopec do Limanowej a ten nasledujúci víkend na Rally Lubeník."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri