Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Kvalifikáciu na Monze vyhral Hamilton, motory Mercedes dominovali

Saturday, 06. 09. 2014 - 17:00, Peter Žila   

Kvalifikáciu na Monze vyhral Hamilton, motory Mercedes dominovali

Slnečné a teplé počasie neprinieslo žiadnu drámu

 

 

Pole position na zajtrajšej Veľkej cene Talianska si dnes vybojoval jazdec Mercedesu Lewis Hamilton, ktorý bol o 0,274 tisícin sekundy rýchlejší ako jeho tímový kolega Nico Rosberg. Tretie miesto so stratou 0,588 tisícin sekundy získal pilot Williamsu Valtteri Bottas.V prvej desiatke štartového poľa je sedem monopostov s motormi Mercedes, čo dokazuje najlepšiu výkonnosť a rýchlosť týchto motorov, čo je v Monze základ úspechu.

1-107.jpg

V dnešnej kvalifikácii boli najpomalší piloti stajní Lotus (17. Maldonado, 18. Grosjean), Marusssia (20. Bianchi, 21. Chilton) a Caterham (19. Kobajaši, 22. Erisccon). Mrzí hlavne výkon Lotusu, no tím oznámil, že tohtoročné auto už nevyvíja a koncentruje sa na to budúcoročné, takže veľké úspechy v tomto roku už asi nepredvedú. Techbický odborník Gary Anderson vyhlásil, že Lotus tu v Monze je najhorším pretekárskym autom, aké videl za celý svoj život.

2-83.jpg

Pred zrakmi domácich fanúšikov zvaných "tifosi" sa bohvieako nepredviedli ani jazdci Ferrari, Alonso síce vyštartuje zo siedmeho miesta, no Raikkonen nepostúpil do záverečnej časti kvalifikácie a dokázal získať len 12-te miesto. Vďaka trestu za použitie už šiesteho motora v sezóne pre monopost Daniila Kvjata (Toro Rosso), si však fínsky pilot o jedno miesto polepší. Štart VC Talianska v Monze je v nedeľu o 14:00.

3-58.jpg

qual-7.png

TIP: Kde a ako sledovať tréningy, kvalifikácie a preteky F1 2014? TU!

Foto: TU



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri