Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kubica sa nevzdal a skončil v prvej osmičke

Tuesday, 10. 06. 2014 - 14:52, Zdenka Frývaldská   

Kubica sa nevzdal a skončil v prvej osmičke

Poliak Robert Kubica má za sebou úspešný víkend. Napriek tomu, že v 12. rýchlostnej skúške Rally Italia Sardegna odstúpil a do rally sa vrátil len vďaka systému Rally2, vybojoval 8. miesto!

 

Copyright manufacturer;117104-kubica06ita14cm381-2.jpg

Robert Kubica a Maciek Szczepaniak sa po víťazstve v shakedowne nevzdali a na svoje konto si na talianskej rally pripísali aj jedno druhé miesto a dve tretie miesta. Až do 12. rýchlostnej skúšky sa držali v prvej pätici najrýchlejších. Napokon však predsa len prišla drobná chyba a posádka musela odstúpiť. "V 12. rýchlostnej skúške som trafil kameň, ktorý vylomil koleso. Nebolo to preto, žeby som šiel príliš rýchlo, proste som ho len nevidel. Keby sa to nestalo, mohli sme skončiť oveľa vyššie", povedal o svojom odstúpení poľský jazdec.

Copyright manufacturer;116885-kubica06ita14sv007-2.jpg

Posádka sa do rally vrátila v nedeľu s 10-minútovou stratou. Nemala dôvod riskovať a naháňať sa za skvelými časmi a zvolila teda taktiku získavania ďalších skúseností. "Najdôležitejšie je, s akým pocitom sme odjazdili túto rally. A ten bol veľmi dobrý aj napriek tomu, že inde sa na šotoline necítim práve najlepšie. To je to dôležité smerom k budúcnosti. Našou ďalšou rally bude domáci Rajd Polski. Je to pre nás nová rally a myslím, že bude veľmi zaujímavá", dodal Kubica, ktorého výkon pochválil aj šéf M-Sport, Malcolm Wilson: "Robert bol po svojom odstúpení veľmi nešťastný. Tá skala bola dobre skrytá a na aute spôsobila minimálne škody. Jazdec však robí veľké pokroky, už sa tešíme na jeho výkon v domácom prostredí".

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri