Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kubica nejde na Rallye Deutschland s veľkými cieľmi (+ 5 videí z testu)

Tuesday, 19. 08. 2014 - 22:24, Katarína Ďurecová   

Kubica nejde na Rallye Deutschland s veľkými cieľmi (+ 5 videí z testu)

Na Roberta Kubicu čaká prvé pravé podujatie sezóny na asfalte - povrchu, kde má hádam najväčšie šance na úspech. Poľský jazdec má už za sebou i dvojdňový test na ADAC Rallye Deutschland, počas ktorého si okrem iného do sýtosti užil i meniace sa počasie: „Máme za sebou test a na asfalte sa cítime celkom dobre. Počasie bolo dosť nepredvídateľné, najmä počas prvého dňa vo viniciach, takže bolo celkom náročné konzistentne pracovať na nastavení auta. Okrem toho ale všetkomprebehlo hladko a myslím si, že sme veľmi dobre pripravení," okomentoval test Kubica.

Päť najlepších videí z testu tohto jazdca na nemeckú rally si môžete pozrieť po kliknutí na nasledujúce fotografie. Test sa odohral, tak ako v prípade testu Mikka Hirvonena a Elfyna Evansa (o ktorom sa viac dočítate v tomto článku), v oblasti Entsch pri rieke Mosel, kúsok od mesta Trier, v okolí ktorého sa celá rally koná.

Vladislav Maschl;dsc-0028-4.jpg

M-Sport;120668-kubica08sf14sv021.jpg

M-Sport;120693-kubica08sf14sv005.jpg

Vladislav Maschl;dsc-9694-3.jpg

Vladislav Maschl;20140607-dsc-1422.jpg

A ako Kubica okomentoval nadchádzajpúce podujatie? „Na programe je prvá asfaltová rally sezóny v pravom slova zmysle. Samozrejme, v Monte Carle bol mix podmienok s veľkou mierou asfaltu, ale Nemecko je v tomto smere oveľa typickejšie s úzkymi a kľukatými asfaltovými tratiami. Je tu veľa vláseniek a veľa úsekov, kde je nutné ísť pomaly, ale sú tu taktiež krátke a rýchle zákruty, čo robí toto podujatie extrémne náročným a technickým. Viem, že ľudia odo mňa očakávajú umiestnenie celkom vysoko, ale myslím si, že musíme byť realistickí. Bude to náročná rally. Miestne trate charakteristické veľkým počtom vláseniek a úzkymi prepojeniami medzi jednotlivými cestami budú s mojimi obmedzeniami pre mňa veľmi náročné. V roku 2013 som tu mal v tomto smere zopár problémov a tento rok môže byť ešte náročnejší, keďže niektoré z rýchlostných skúšok sa idú v opačnom smere. Z toho čo si pamätám to znamená, že tu bude veľmi veľa úzkych vláseniek smerom dokopca a vždy je náročnejšie zatočiť autom na takýchto úsekoch ako smerom dole," hovorí Robert Kubica, ktorý v Nemecku minulý rok obsadil prvé miesto v kategórii WRC2 a zároveň i vynikajúce piate miesto celkovo. Toto umiestnenie je zároveň i jeho najlepším vo WRC vôbec.

„Bude tu šesť alebo sedem jazdcov schopných bojovať o pódium a to je, prečo musíme byť realistickí. Samozrejme, jazdci Volkswagenu budú na svojom domácom podujatí veľmi silní a Citroen vyhral predchádzajúcich 12 edícií tejto rally. Za volantmi týchto áut sú veľmi dobrí jazdci, takže my sa radšej budeme sústrediť na seba a pamätať na to, aké zradné môžu byť miestne rýchlostné skúšky. Pokiaľ bude premenlivé počasie a padne veľa dažďa, bude to extrémne náročné podujatie," zakončuje svoju analýzu Rallye Deutschland a svojich šancí na dobré umiestnenie 29-ročný poľský pretekár.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri