Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kopecký s Dreslerom najrýchlejší v prológu nemeckej rely!

Thursday, 17. 08. 2017 - 21:30, Ľuboš Kašický   

Kopecký s Dreslerom najrýchlejší v prológu nemeckej rely!

Česká posádka továrenského tímu Škoda Motorsport zlomila celú svetovú špičku s Fabiou R5 a chopila sa vedenia v desiatom podniku majstrovstiev sveta.


Dvojkilometrová špeciálka v Saarbruckene odštartovala dnes podvečer poslednú štvrtinu MS v rely a priniesla hneď dve nečakané prekvapenia. Tým prvým bolo šokujúce odstúpenie Krisa Meeka, ktorý svoj citroen zapichol už v úvode prológu a postaral sa navyše o prerušenie súťaže, kým jeho zvädnutú C3-ku neodtiahli. Čo sa stalo?

c03-2.jpg

Krisovi do reči nebolo, lebo v pomalej rýchlosti hneď na začiatku súťaže trafil bariéru. Stalo sa to v momente, keď jeho pravé predné koleso bolo príliš otvorené a nárazom o bariéru sa odlomilo. Prológ musel byť zastavený a Meeke na auto len neveriacky civel a nikomu nedal rozhovor. V kratučkom diváckom prológu tak Ír skončil posledný a tím Citroen Racing neskôr potvrdil, že do piatkovej prvej etapy nastúpi so stratou desať minút.

c05-1.jpg

Oveľa milším prekvapením je prvé miesto českej posádky Honzo Kopecký a Pavel Dresler, ktorí porazili dnes celú svetovú špičku a zajtra ráno budú nastupovať ako lídri súťaže. Samozrejme, že ich úspech treba brať s rezervou, keďže dnes sa jazdilo na kratučkom kľukatom úseku, no aj tak to poteší fanúšikov a celý továrenský tím Škody Motorsport.

skoda01-2.jpg

Nasledujúce poradie za Kopeckým si pozrite v prílohe, no v krátkosti si dopovedzme, že druhý bol Tänak, tretí Breen, štvrtý Ogier, piaty Mikkelsen a šiesty Latvala. Neuville stráca takmer tri sekundy a je priebežne deviaty.

res-ss01.jpg

V piatok prvá etapa pokračuje už natvrdo od pol desiatej a na posádky čaká sedem meraných úsekov. Ten posledný štartuje podvečer o 18:40 hod. Lámať chlieb sa však bude až v sobotu na obávanom tankodrome.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri