Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Konôpka v Lamborghini Supertrofeo štvrtý

Monday, 06. 03. 2017 - 10:04, Public relations   

Konôpka v Lamborghini Supertrofeo štvrtý

Slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka má za sebou úspešný prvý ročník pohárového seriálu Lamborghini Supertrofeo Middle East. V blízkovýchodnej verzii najrýchlejších pohárových pretekov sveta skončil na celkovom 4. mieste v triede AM.

Posledné kolo trojdielnej zimnej série sa išlo 2. - 4. marca na Autodrome v Dubaji v Spojených arabských emirátoch, na najdlhšej medzinárodnej verzii, ktorá už 11-krát hostila aj známu a obľúbenú 24-hodinovku. V príprave na 24h Le Mans 2017 je aj Miro Konôpka, ktorý si počas zimy vybral vozidlá Lamborghini Huracán ST na udržanie sa v kondícii pred náročnou sezónou.

http-erosmaggi-net-wp-content-uploads-2017-02-knopka-m-1.jpg

V prvej jazde víkendu bojoval slovenský skúsený jazdec o stupne víťazov, no v záverečnom kole ho technické problémy prinútili zvoľniť: „Pol kola pred cieľom sa ustrihli šrauby na unášači, a tak som sa prepadol na 6. miesto. Našťastie moji mechanici dokázali auto opraviť a mohol som nastúpiť do druhých pretekov," povedal v Dubaji Miro Konôpka.

http-erosmaggi-net-wp-content-uploads-2017-02-konopka-1.jpg

V druhej jazde už auto fungovalo bez chyby a v cieli z toho bolo 4. miesto v triede AM, v ktorej štartovalo 10 jazdcov. V celkovom poradí po pretekoch v Abú Dhabí a dvoch termínoch v Dubaji tak Mirovi Konôpkovi patrí takisto 4. miesto. „Tieto preteky identických áut sú výbornou prípravou na 24-hodinovku. Ani na chvíľu nesmiem poľaviť v koncentrácii, pretože okamžite ma predbehne niekoľko súperov. Z tohto pohľadu som teda so 4. miestom spokojný, pretože predo mnou skončili už len jazdci, ktorí už s Lamborghini Supertrofeo mali skúsenosti. Veľmi sa mi tieto preteky pozdávajú, a preto som sa rozhodol, že na jar budem pokračovať aj v seriáli Lamborghini Supertrofeo v Európe, ktorý je parádne obsadený: na štarte tak zvykne byť aj 50 vozidiel."

http-erosmaggi-net-wp-content-uploads-2017-02-cars-race-1.jpg

Viac informácii o Mirovi Konôpkovi, tíme ARC Bratislava a ich príprave na 24h Le Mans 2017 nájdete na stránke arcbratislava.sk a facebookovom profile ARC Bratislava.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri