Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Konôpka dokončil 24h na Nordschleife na 38. mieste

Monday, 23. 06. 2014 - 20:56, Public relations   

Konôpka dokončil 24h na Nordschleife na 38. mieste

Skúsený slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka má za sebou piaty štart na slávnej 24-hodinovke v zelenom pekle Severnej slučky Nürburgringu.

 

2014-b4a2425.jpg

Na trati dlhej 25,378 km a kombinujúcej okruh GP so slávnou Nordschleife obsadil vo farbách nemeckého tímu Car Collection Motorsport 38. miesto v celkovom poradí, v rámci triedy SP7 (vozidiel Porsche Cup) 9. priečku. Táto kategória bola druhá najpočetnejšia, keď v nej stálo na štarte 21 vozidiel, 16 z nich najnáročnejšie vytrvalostné preteky na starom kontinente dokončilo.

2014-b4a3781.jpg

„Tento okruh je legendárny a veľmi veľmi ťažký. Kto ho nikdy nešiel, ťažko pochopí," povedal v cieli 52-ročný Miro Konôpka. „Veľmi dobre som si zajazdil a hoci to bol už môj piaty štart v pohorí Eiffel, tak som sa opäť musel trať naučiť. Navyše situácie počas pretekov s neustálym predbiehaním na úzkej prírodnej trati kladú dôraz na absolútnu pozornosť každého jazdca. Toto je top-top všetkých pretekov a mňa veľmi teší, že som ich opäť dokázal dokončiť, aj keď výsledok z roku 2009 - 14. miesto celkovo - už asi ťažko prekonám." Hoci tím Car Collection mal na štarte 3 vozidlá v rôznych kategóriách vrátane najsilnejšej GT3 (Mercedes SLS AMG), tak len Porsche 997 GT3 Cup s číslom 72 prišlo do cieľa. „Ale ani my sme sa nevyhli problémom. V noci sme trikrát dlho stáli, mali sme problém s „paddleshiftom", teda radiacimi páčkami pod volantom. No napokon sme to dokončili, čo nás veľmi potešilo. Odjazdili sme 137 kôl, na víťaza v našej kategórii sme stratili 13, čo nie je až tak veľa, keď zoberiem do úvahy naše vynútené dlhé zastávky. V mojom najrýchlejšom kole som bol len 5 sekúnd za našim najlepším jazdcom Klausom Kochom, takže môžem byť spokojný, je to moje nový osobný rekord," sumarizoval po návrate do Bratislavy Konôpka. Najlepší čas Porsche č.72 mal hodnotu 9:07,457min. Spolu s Konôpkom a spomínaným Nemcom Kochom sa v ňom striedali ešte Nemec Stephan Rossel a Švajčiar Ronnie Saurenmann.

2014-b4a2372.jpg

V najsledovanejšej kategórii SP9 GT3 štartovalo v tomto roku až 35 vozidiel s najlepšími jazdcami sveta. V enormne napínavých a vyrovnaných pretekoch zvíťazil nemecký tím Phoenix Motorsport na Audi R8 LMS ultra s posádkou Haase, Mamerow, Rast a Winkelhock. Víťazný tím absolvoval 159 kôl, pričom počas 24 hodín sa odohralo 32 zmien vo vedení. 42. ročník legendárnych pretekov na Nürburgringu si prišlo na vlastné oči pozrieť vyše 200 tisíc divákov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri