Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Koncom roka 2014 pribudnú nové Smarty

Wednesday, 13. 08. 2014 - 10:43, Ivan Václavík   

Koncom roka 2014 pribudnú nové Smarty

Od novembra 2014 sa začne do Európy dodávať nová, výrazne komfortnejšia a bezpečnejšia generácia automobilov Smart (passion, prime a proxy), ako aj limitovaná verzia Edition 1. Pre najnovší dvojmiestny Smart Fortwo (dĺžka 2,69; šírka 1,66; výška 1,55 a rázvor 1,873 metra) zabezpečia pohon moderné trojvalce (52 kW/71 k; 91 Nm a 66 kW/90 k; 135 Nm). Základná výkonová verzia (45 kW/60 k) príde do predaja o niekoľko mesiacov neskôr.

smart-4-9438g.jpg

Nové motory sa uplatnia aj v štvormiestnom Smarte Forfour. Od dvojmiestneho modelu ho pri rovnakej šírke a výške odlíši najmä dĺžka 3,49 a rázvor 2,494 metra. Nový Forfour bude prvýkrát využívať koncepciu motorov uložených v zadnej časti vozidla - rovnako ako je to u dvojmiestneho Smartu. O prenos sily sa pri oboch modeloch postará päťstupňová prevodovka alebo dvojspojková automatika Twinamic.

smart-2-9456g.jpg

Obratnosť novej generácie Smartu zvýši minimalizovaný priemer otáčania. Pri modeli Fortwo, ktorý si zachoval po predchodcovi unikátne malú dĺžku karosérie, to je iba 6,95 metra (Forfour 8,65 metra). Oba nové modely majú pri viacerých rozdieloch niečo spoločné: expresívnu reč tvarov a farebnosť, funkčné kompaktné proporcie s ultrakrátkymi prevismi a dôvtipné detaily.

smart-4-9465g.jpg

Identické sú ich svetlomety, či mriežka chladiaceho vzduchu v prednej časti, ako aj ikonická a dômyselne prepracovaná bezpečnostná bunka Tridion. Bodujú tiež maximálnym miestom na minimálnom priestore.

smart-4-9464g.jpg

Bezpečnosť a komfort zvyšujú - okrem spomínaného bezpečnostného rámu Tridion - asistenčné systémy, doteraz vyhradené pre vyššie triedy vozidiel. Patrí k nim asistent stabilizácie pri bočnom vetre (sériovo), preventívny predkolízny asistent (zvláštna výbava), ako aj asistent udržiavania vozidla v jazdnom pruhu (zvláštna výbava). Nový Smart Fortwo a Forfour sa už dá objednať u predajcov.

smart-2-9452g.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri