Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Koči víťazom R5+ Cassovia Rally aj BPM motosport cup 2017

Sunday, 19. 03. 2017 - 00:01, Public relations   

Koči víťazom R5+ Cassovia Rally aj BPM motosport cup 2017

Poslednou súťažou zimného BPM motosport cup 2017 sa stala R5+ Cassovia Rally, ktorá sa konala v sobotu 18. marca. Šesť rýchlostných skúšok na dvoch tratiach prinieslo víťazstvo posádke Martin Koči - Lukáš Kostka, ktorá si bola odskúšať svoju novú Škodu Fabia R5.

Tibor Szabosi;c30i1190-7.jpg

Diváci a nadšenci motoristického športu mali ešte pred štartom sezóny Majstrovstiev Slovenska v rally možnosť zhliadnuť dve premiéry vozidiel špecifikácie R5. Stalo sa tak na R5+ Cassovia Rally, ktorá sa uskutočnila ako posledná súťaž BPM motosport cup a zároveň prvá súťaž Regionálneho rally pohára. Na štarte sa predstavilo 24 súťažných posádok, z ktorých do cieľa dorazilo 17. O napínavý priebeh sa postaralo aj počasie, ktoré prinieslo z rána snehové a neskôr dažďové prehánky. Niektoré z vypadnutých dvojíc doplatili práve na mokrú trať, iné zradila technická porucha.

Tibor Szabosi;c30i1345-1.jpg

R5+ Cassovia Rally využili mnohé posádky na testovanie svojich súťažných vozidiel pred L Racing 10. Rally Rožňava, ktorá sa uskutoční na prelome marca a apríla. Patrili medzi nich napríklad Martin Koči s Lukášom Kostkom na ich Škode Fabia R5 či Tomáš Kukučka s Petrom Vejačkom na Forde Fiesta R5, ktorých nové vozidlá sem pritiahli aj najviac divákov. Práve od týchto dvoch posádok sa očakával aj najväčší súboj o absolútne prvenstvo, čo napokon potvrdili celkové výsledky. Košicko-zlínska posádka zvíťazila v prvej rýchlostnej skúške a od vtedy svoju pozíciu nezmenila. Druhé miesto získali spomínaní Kukučka s Vejačkom a tretie miesto Igor Drotár s Vladom Bánocim na Mitsubishi Lancer Evo IX. Výbornú štvrtú priečku obsadili Alexander Baffy s Marekom Klusom na Peugeote 206, ktorí zároveň vyhrali triedu X1. V triede X2 sa z prvého miesta tešili Marek Pazderák s Petrom Danielisom na Lade VFTS.

Tibor Szabosi;c30i1867-4.jpg

Víťazstvo v Regionálnom rally pohári získali Igor Drotár s Vladom Bánocim pred Tomášom Kukučkom s Petrom Vejačkom. Ich poradie je oproti absolútnym výsledkom otočené, pretože výsledky Regionálneho rally pohára tvoria iba časy z rýchlostnej skúšky Herľany, ktorú posádky odjazdili trikrát.

Tibor Szabosi;c30i2363-1.jpg

V celkovom hodnotení seriálu BPM motosport cup sa na prvé miesto prepracovali Martin Koči s Lukášom Kostkom. Pred súťažou boli síce vo vedení Marek Špavelko s Milanom Strakom, avšak kvôli technickej poruche museli odstúpiť a o svoju pozíciu prišli. Technika zradila aj Rasťa Zvala s Martinom Vicianom, ktorí tak nechcene darovali víťazstvo v triede X1 Alexandrovi Baffymu. BPM motosport cup je teda vo svojom závere a nám neostáva nič iné, len sa tešiť na obnovu obľúbenej rožňavskej rally.

Zdenka Tamášová
tlačový tajomník BPM motosport cup 2017

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri