Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  MRC

KM Racing Slovakia si Minirally Liptov poriadne užil

Friday, 09. 09. 2016 - 08:00, Public relations   

KM Racing Slovakia si Minirally Liptov poriadne užil

Takmer 80 súťažných posádok odštartovalo na uplynulej Minirally Liptov, ktorá sa konala v obci Jakubovany a v jej blízkom okolí. Nabrať trochu adrenalínu rýchlou jazdou sem prišiel aj manažér tímu KM Racing Slovakia, Ivan Mutňanský, ktorý so sebou priviezol aj svojho synovca a rallycrossového jazdca Tomáša Minaroviča.

Minirally Liptov je pravdepodobne najobľúbenejším podujatím z kalendára seriálu minirally. V tomto roku sa preteky tešili účasti až 79 posádok, ktoré sem pricestovali zo všetkých kútov Slovenska, pričom ich privítalo krásne slnečné počasie. Najväčším lákadlom bola sedem kilometrov dlhá nočná rýchlostná skúška, ktorá mala preveriť jazdecké zručnosti a v mnohých prípadoch mohla aj rozhodnúť o víťazoch. Dvojica jazdcov tímu KM Racing nastúpila do pretekov v rámci Voľného pohára. Zatiaľ čo Ivan Mutňanský so svojím spolujazdcom Róbertom Baranom získali od organizátorov štartovné číslo 1, tak posádka Tomáš Minarovič - Martin Španko dostala ako posledná zaregistrovaná číslo 60, ktorým uzatvárala voľný pohár.

Tibor Szabosi;c30i1649-3.jpg

Preteky odštartovali v piatok večer rýchlostnou skúškou Jakubovany, ktorá spája asfaltové letisko s lesnými úsekmi posiatymi šotolinou. Obe dvojice KM Racing dosiahli v nočnej skúške naozaj skvelé výsledky. Ivan s Robom skončili na svojom Mitsubishi Lancer Evo IX na piatom mieste a Tomáš s Martinom na Peugeote 208 R2 na 19. mieste. Šancu na vylepšenie svojich pozícií mali posádky v sobotu, kedy ich čakalo ďalších šesť rýchlostných skúšok. Druhý súťažný deň sa dvojica na Mitsubishi hýbala v prvej desiatke najrýchlejších, až v závere súťaže mohla sláviť piate miesto absolútne a tretie miesto vo svojej triede B2 za ďalšími dvomi Mitsubishi. „Na Liptove sa nám veľmi páčilo. Je to super sadnúť si občasne aj do auta a ponaháňať sa s ostatnými. Súťaž bola naozaj skvelá, veľmi dobre pripravená a naše časy tiež neboli najhoršie", prezradil manažér a zároveň jazdec Ivan Mutňanský.

Tomášovi sa na Peugeote darilo i nedarilo. Nebyť približne 30-sekundového výletu mimo trať, tak sa mohol vďaka skvelým časom prepracovať až do prvej desiatky najrýchlejších. Takto mu v závere patrilo 15. miesto, ktoré je však pri premiére v rally a s novým autom, naozaj slušný výsledok. Posádka navyše získala prvé miesto v triede B1! „Išlo sa mi veľmi dobre, je to úplne iné ako rallycross, kde som zvyknutý na súboje priamo na trati. Na rally sa chodím už roky pozerať a sníval som, že raz sa povozím, tak sa mi to konečne splnilo. Organizácia bola skvelá, auto fantastické, proste sme si to užili. V sobotu hneď ráno sme absolvovali aj menší výjazd mimo trate, keď som nedobrzdil do zákruty. Máme za sebou teda viacero zážitkov a tešíme sa na ďalšiu súťaž", zhrnul jazdec.

Tibor Szabosi;c30i1411-3.jpg

Posádky tímu KM Racing Slovakia sa tento víkend presúvajú na východné Slovensko, kde ich čaká 42. Rally Košice. Svoje zručnosti si na trati preveria Tibor Cserhalmi s Lukášom Šintalom na novom vozidle Škoda Fabia S2000, Lukáš Matěna s Lukášom Hlaváčom na Mitsubishi Lancer Evo IX a Ján Kundlák s Rudolfom Kouřilom na Peugeote 208 R2. Rally Košice štartuje už v sobotu na obed v okolí Rožňavy a pokračovať bude v nedeľu od rána pri Košiciach.

Zdenka Tamášová



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri