Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

KL Racing v Dobšinej zvíťazil s Faggiolim

Wednesday, 23. 07. 2014 - 09:28, Martin Trenkler   

KL Racing v Dobšinej zvíťazil s Faggiolim

31. ročník Dobšinského kopca bol pre tím KL Racing viac než výnimočný. Štartoval za nich slávny Simone Faggioli, pasovali sa s technickou poruchou na aute Vlasta Majerčáka, prvýkrát si kopce vyskúšal Karel Trněný a okrem toho sa spolupodieľali na organizácii podujatia celoeurópskeho významu. Na konci dňa sú však okrem zážitkov podstatné aj výsledky: absolútne víťazstvo pre Faggioliho a druhé miesto v triede N pre Majerčáka.

KL Racing mal už dlho pred podujatím plné ruky práce s organizáciou 31. ročníka Dobšinského kopca. Manažér tímu Marek Lokaj: „Dobšinský kopec bol pre KL Racing skutočne výnimočným podujatím. Organizácia, návštevnosť aj úspešný priebeh podujatia nás veľmi tešia. Tím navyše dosiahol skvelé výsledky v podobe absolútneho víťazstva výnimočného Simoneho Faggioliho, ako aj druhé miesto v silnej triede N vďaka domácemu Vlastovi Majerčákovi."

Talian Simone Faggioli navyše zlomil svoj vlastný a zároveň traťový rekord s časom druhej ostrej jazdy 2 min. 20,682 s!

Jozef Pisch;0x8c9319.jpg

Pre Vlastimila Majerčáka mal Dobšinský kopec sladko-trpkú príchuť. Víťazné ambície mu hneď na štarte sobotňajších tréningov pokazila závažná porucha. Stihol prejsť 5 metrov... „Žiaľ na štarte prvej tréningovej jazdy sa nám rozpadla prevodovka aj diferenciál. Aj keď sme dosiahli najlepší čas v druhom voľnom tréningu, tá prvá jazda skutočne chýbala..." - konštatoval Vlasto Majerčák a pokračuje: „Po prvej súťažnej jazde som bol len 0,334 s za prvým Petrom Jureňom. V druhej ostrej jazde som dostal čiastočné „hodiny." Kým som sa vrátil späť do jazdnej stopy, stratil som nejaký ten čas. V súčte oboch jázd ma od prvenstva delilo napokon 0,342 s. Napriek poruche a chybe som celkom spokojný, i keď sme pochopiteľne chceli vyhrať. Teší ma tiež pokrok Karla Trněného. No a od nášho tímového kolegu Faggioliho sa všetci môžeme len učiť," dodal s humorom na záver Vlasto Majerčák.

Tibor Szabosi;h7p1292-1.jpg

Napokon sme vyspovedali aj absolútneho nováčika na kopcoch, no skúseného rally veterána Karla Trněného: „Pre mňa to bol prvý kopec v živote a vôbec som netušil, čo od toho môžem očakávať. Trať som si napokon zapamätal, čo ma teší. Preteky do vrchu sú skutočne iné, než naše živelnejšie rally. Ďakujem tímu KL Racing za šancu. Viem si predstaviť, že sa kopcovým pretekom budem niekedy venovať. S tou 300-koňovou Octaviou však nedokážeme konkurovať 500-koňovým vozidlám. Ja som však spokojný a skvele sme sa zabavili," dodal na záver Karel Trněný, ktorý preteky v Dobšinej dokončil na celkovo 5. mieste v triede A.

Jozef Pisch;co8c5526-10.jpg

Najbližšie čaká tím KL Racing veľké podujatie rally v poľskom Rzeszówe, 7.-9. augusta.

Martin Trenkler/RPM

Jozef Pisch;co8c4969-9.jpg

Jozef Pisch;0x8c0645.jpg

kl-racing-reklamni-partneri-2014low-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri