Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KL Racing ukončil sezónu na Rally Medzilaborce

Thursday, 22. 12. 2016 - 12:19, Public relations   

KL Racing ukončil sezónu na Rally Medzilaborce

Poriadna zima, nádherná trať, ale aj porucha bŕzd, či kolostrešné variácie zažila dvojica súťažných posádok KL Racing Rally Teamu na podujatí v Medzilaborciach.

 

Radovan Bries;c30i3085-2.jpg

V rámci podujatia 1. MAREX Rally Medzilaborce sa dvojica posádok KL Racing Rally Teamu predstavila so štartovnými číslami 5 a 10. Zatiaľ čo diváci štartové číslo 10, za ktorým sa skrývala dvojica Roman Popovič - Pavel Hronec absolvovala iba jednu rýchlostnú skúšku a zo súťažou sa z dôvodu poruchy bŕzd musela rozlúčiť, druhá posádka, Tomáš Kukučka s Petrom Vejačkom sa do toho poriadne opreli už od úvodných metrov. Ich bilancia mala stúpajúcu tendenciu takmer počas celej súťaže. Zatiaľčo v prvom teste dojazdili na štvrtom mieste absolútneho poradia, v druhom poskočili na tretie a v treťom teste dokonca dosiahli na druhú priečku. Ich umiestnenie v rámci priebežného poradia zodpovedalo presne štvrtej pozícii, na ktorú dosiahli aj v predposlednej rýchlostnej skúške. A chystali sa zaútočiť na tretie miesto absolútneho poradia. Žiaľ v ceste za týmto vytúženým umiestnením im stála nielen zľadovatená vozovka, ale aj nie celkom tuhý snehový mantinel.

Ľuboš Kašický;img-7562-5.jpg

Viac nám k tomu povedal Tomáš Kukučka: „Súťaž bola naozaj pekná, boli tu pravé rally skúšky a organizácia na vysokej úrovni. Jediná chybička bola, že organizátor nepovolil použitie pneumatík s hrotmi, všetci súťažiaci totiž zvolili neskutočne vysoké tempo, čo bez hrotov bolo dosť nebezpečné. Zatiaľ čo nám prvé štyri testy vyšli dobre, v piatom, poslednom som chcel zaútočiť na tretie miesto absolútneho poradia. Žiaľ v jednom vracáku, keďže cesta bola totálny ľad som nedobrzdil a išli sme cez strechu. Síce do mäkkého, lenže ostali sme v snehovom záveji a napriek veľkej pomoci divákom naše vyťahovanie trvalo viac ako päť minút."

Tibor Szabosi;c30i2801-3.jpg

Túto drobnú haváriu, akých sa stáva na rally súťažiach množstvo nebral nejako tragicky ani Marek Lokaj, manažér KL Racing Rally Teamu: „Takéto veci sa stávajú, žiaľ tentokrát sa to stalo Kukovi s Vejom. Podstatné je, že oni vyšli z auta bez zranení, auto sa opraví. Pre nás bola súťaž v Medzilaborciach poslednou v sezóne, takže by som rád podakoval všetkým partnerom, ktorí nás v nej podporili. Vďaka patrí každému, kto sa nám akokoľvek snežil pomôcť. Zima bude veľmi krátka, ďalšia sezóna začína už v januári. Teraz si užijeme všetci dúfam pekné Vianoce a príchod Nového roka."

KL Racing Rally Team, M. Majláth

kl-racing-partner-2016-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri