Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

KL Racing s Kukučkom na Jahodnú

Thursday, 19. 05. 2016 - 11:30, Public relations   

KL Racing s Kukučkom na Jahodnú

Po výbornom výkone, ktorý posádka KL Racing Rally Teamu predviedla na Rally Vyškov, smeruje Tomáš Kukučka už počas nadchádzajúceho na kopcové podujatie do Košíc.

 

Pavel Weiser;dus-4486.jpg

Tu odštartuje v poradí už ôsmy ročník populárneho podujatia Moris Cup Jahodná. To je aj v tohtoročnej sezóne zaradené ako tretie kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu. „Jahodná patrí rovnako ako v minulosti v našom tíme medzi doplnkové podujatia, ktoré popri rally súťažiach, každý rok absolvujeme a inak tomu nebude ani teraz," začal debatu Marek Lokaj, manažér KL Racing Rally Teamu.

Zdeněk Weiser;img-5101-kopie.jpg

Na štart podujatia Moris Cup Jahodná 2016 sa postaví viac ako sto štartujúcich z celkovo ôsmych krajín Európy, pričom súťažiaci majú možnosť bojovať o body do viacerých šampionátov. Na štart sa v rámci dvoch dní, čiže počas soboty a nedele (21. - 22.5.2016) postaví vo farbách KL Racing Rally Teau aj už spomínaný Tomáš Kukučka spolu so Škodou Fabia R5. „V minulosti som na Jahodnej už viackrát štartoval. Najskôr to bolo s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX, pred dvoma rokmi som si tu prvýkrát vyskúšal aj Škodou Fabia WRC a musím povedať, že sa mi aj darilo, až na minulý rok, keď som položil moje Mitsubishi do járku vedľa cesty. Dúfam, že tento rok sa mi nič podobné nepritrafí. Nehovorím, že nebudem súťažiť, ale v prvom rade mi nejde o body, keďže tohtoročného kopcového šampionátu sa celého nezúčastním. Ide mi predovšetkým o to, aby som najazdil čo najviac ostrých kilometrov s Fabiou R5. Tá bude na Jahodnej v klasickej rally verzii, čiže s restriktorom a výkonom tristo koní, čiže konkurovať množstvu kopcových špeciálov, ktorých výkon je niekedy viac ako dvojnásobný určite veľmi môcť nebudem. Čo sa samotnej trate týka, tá je na Jahodnej veľmi špecifická, pričom najskôr musíme všetci absolvovať širokú spodnú časť, na ktorú následne nadväzuje úzka cesta pripomínajúca rally trate, v rámci testu je však táto trať perfektná," opísal plány na Jahodnú Tomáš Kukučka.

Pavel Weiser;dus-4774.jpg

Podujatie sa bude konať ako sme už spomínali počas nadchádzajúceho víkendu a o tom, ako sa Tomášovi Kukučkovi spoločne s KL Racing Rally Teamom na pretekoch v Košiciach darilo vás budeme informovať po ich ukončení.

kl-racing-partner-2016-1.jpg

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri