Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KL Racing na Rally Tatry s novou technikou

Wednesday, 22. 10. 2014 - 09:39, Martin Trenkler   

KL Racing na Rally Tatry s novou technikou

Rally Tatry ukončia tohtoročnú sezónu slovenských majstrovstiev. Pre KL Racing Rally Team to bude veľmi zaujímavá súťaž, aj keď možno nie z pohľadu samotného bodovania; pozície sú totiž rozdané, no žilinská stajňa prichádza do Popradu s veľkými zmenami vo vozovom parku...

Tomáš Kukučka presedláva zo staršej Škody Octavie WRC do generačne novšieho typu Škoda Fabia WRC, s ktorou si len minulý víkend vyjazdil tretiu priečku v šampionáte českých rallyšprintov jeho kolega Karel Trněný. „Mojim cieľom na Rally Tatry je udržať si absolútne tretie miesto, čo by nemal byť veľký problém," hovorí Tomáš a pokračuje: „Pred rokom som tu neštartoval kvôli zranenej ruke a trate teda ešte nepoznám. Vyskúšam si Škodu Fabia WRC. Chcem si zvyknúť na auto a získať pár bodov, to je mojim hlavným cieľom," dodáva mladý Považanec, ktorý taktiež figuruje na druhom mieste v tabuľkách triedy 11.

Tibor Szabosi;ibs4638-1.jpg

Pod vedľajším stanom v servise budú mechanici pracovať na modernom vozidle Ford Fiesta R5. Vlasto Majerčák si ho vyskúšal už na Valašskej rally, tentoraz s ním však zažije svoju slovenskú premiéru. Slovo má Vlasto: „Na Tatry ideme s väčším kľudom, i keď na každej súťaži chceme zabojovať o čo najlepší výsledok. Meníme Mitsubishi za Ford Fiesta R5, s ktorým nastúpime do ďalšej sezóny. Auto som už skúšal, veľmi mi vyhovuje a chceme s ním na Tatrách zabojovať  o najvyššiu priečku. Dúfam len, že cesty nebudú vďaka počasiu primrznuté. Ford má nesmierne silné brzdy a perfektne vyladený podvozok. Pre nás je toto vozidlo cestou do budúcna," dodáva Vlasto Majerčák.

valasska-rally-2014-005.jpg

Manažér tímu KL Racing Marek Lokaj pred súťažou povedal: „Máme za sebou veľký kus práce a pekné výsledky na tratiach slovenských, aj zahraničných. V slovenskom šampionáte figurujeme na treťom a štvrtom mieste absolútne, prvom mieste v triede 3 a druhom v triede 11. Keďže budúci rok chceme nasadiť Fabiu WRC pre Tomáša a Fiestu R5 pre Vlasta, každý ostrý kilometer navyše je pre nás bonusom. Preto, aj vzhľadom na bodový stav v šampionáte, nasadíme novú techniku už teraz, na Rally Tatry. Veľká vďaka patrí aj našim partnerom. Verím, že im, ale aj fanúšikom ukážeme našu silu na pekných a náročných rýchlostných skúškach."

A že to budú trate rýchle a mimoriadne náročné, niet pochýb; nočná, technická skúška v Poprade privíta posádky hneď v piatok 24. októbra o 21:00. V sobotu o 9:03 už vyštartuje prvé vozidlo do náročnej skúšky z Bijacoviec do Brutoviec v Levočských vrchoch. Rozbitý a rozvlnený asfalt so strmými zrazmi do dolín bude v prípade mrazivého počasia veľkým adrenalínovým zážitkom. Skúška Nižné Repaše - Uloža nebude rovnako žiadnou prechádzkou ružovým sadom... Tieto dve trate si jazdci zopakujú v sobotu trikrát. KL Racing Rally Team pozýva divákov na toto úžasné predstavenie v jedinečnom prostredí podtatranskej oblasti.

Martin Trenkler/RPM

kl-partneri-september-2014.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri