Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Keskovci brali v Prešove víťazstvo a štvrté miesto v triede

Tuesday, 17. 04. 2018 - 21:35, Public relations   

Keskovci brali v Prešove víťazstvo a štvrté miesto v triede

Víťazstvo v triede 8, ale aj štvrté miesto v triede 5. Navyše jedno odstúpenie z dôvodu štrajkovania elektroinštalácie. To bola bilancia rožňavského Kesko Racing Teamu v rámci 24. Rally Prešov 2018.

Úradujúci slovenskí majstri v triede 8, bratia Kamil a Erik Švecoví pokračovali spoločne s vozidlom Honda Civic TypeR na víťaznej vlne aj v rámci úvodného podujatia Majstrovstiev Slovenska v rally 2018, keď na 24. Rally Prešov 2018 brali opäť víťazstvo.

Tibor Szabosi;asf-9124asf.jpg

„Splnili sme cieľ. Bola to pekná súťaž, no vôbec nebola ľahká. Bojovali sme o prvenstvo v triede, zo začiatku však bol o kúsok lepší Vlado Hudy. Snažili sme sa jeho náskok stiahnuť, či by sa nám to podarilo, alebo nie je teraz ťažko hovoriť, keďže bol nútený odstúpiť. Aj o tomto sú však rally súťaže, my sme došli až na cieľovú rampu a berieme plný počet bodov," konštatoval víťaz triedy 8 Kamil Švec v cieli súťaže.

S drobnými problémami už od úvodu súťaže bojovala posádka Fero Fusko - Ján Bomba. Túto dvojicu totiž trápilo neustále povoľujúce sa koleso na Seate Leon TDi. Nakoniec však napriek spomínanej chybe dojazdili až do cieľa a výsledkom bolo štvrté miesto v triede 5.

Tibor Szabosi;c30i4872asf.jpg

„Od začiatku súťaže nás stále blokovalo povoľujúce sa koleso. Nevieme čím to je, vymenili sme v servise aj skrutky, no nepomohlo. Navyše začalo v ňom niečo búchať, čiže sme mali poriadne obavy, či niekde neodpadne. V našom prípade sme na výsledok nepozerali a sme radi, že sme došli s celým autom až do cieľa," opísal Fero Fusko technické problémy, ktoré ich počas súťaže sprevádzali.

Jedinou dvojicou, ktorá cieľ súťaže v Prešove spomedzi posádok Kesko Racing Teamu nevidela, boli úradujúci majstri v triede 5, Juraj Keszi a Ján Šustek. Táto posádka síce s technickými problémami na rýchlostných skúškach nebojovala, žiaľ pri výjazde zo servisnej zóny, teda konkrétne z tankovacej zóny nedokázala opäť naštartovať svoj Seat Leon TDi.

Tibor Szabosi;c30i5783asf.jpg

„Asi som to naše auto vychválil, asi som to nemal robiť. Pravdepodobne odišla elektrika, alebo nejaké relé, alebo čerpadlo. Motor totiž nedostáva palivo a s tým teraz tu na mieste nevieme nič urobiť. Som rád, že do cieľa došli aspoň naše dve posádky, navyše sa im podarilo urobiť aj dobré výsledky," dodal Juraj Keszi, manažér Kesko Racing Teamu.

Kesko Racing Team, M. Majláth 

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri