Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KESKOMOBILE AUTO SHOW skvelou bodkou za sezónou

Sunday, 12. 11. 2017 - 11:40, Public relations   

KESKOMOBILE AUTO SHOW skvelou bodkou za sezónou

Sezóna 2017 v motoristickom športe na Slovensku je za nami. Posledným podujatím bola voľná automobilová súťaž rely KESKOMOBILE AUTO SHOW SLOVAKIA RING. V zaujímavom zápolení napokon vyhral Poliak Grzegorz Grzyb.

Hoci išlo o exhibičnú rozlúčku s veľmi zaujímavým rokom 2017, paddock SLOVAKIA RINGU sa naplnil vskutku impozantnými vozidlami a kvalitnými posádkami. Nechýbali súčasní majstri Slovenska či legendy slovenského motoršportu, nielen čo sa rely týka.

ik8a8437.jpg

Hoci už nešlo o body, rivalita z veľmi napínavých Medzinárodných Majstrovstiev Slovenskej republiky 2017 bola ozdobou aj tohtoročnej AUTO SHOW. V prvej rýchlostnej skúške, ktorá viedla z väčšej časti po obslužných komunikáciách SLOVAKIA RINGU, zajazdili na desatinu sekundy rovnaký čas Slovák Jaroslav Melichárek na Forde Fiesta RS WRC a Poliak Grzegorz Grzyb na Škode Fabia R5. Tesne za nimi boli aj Čech Roman Odložilík a Slovák Martin Koči.

Druhá rýchlostná skúška sa už stala korisťou Poliaka Grzyba, ktorý už roky jazdí vo farbách slovenského tímu RUFA Sport. Bratia Melichárkovci museli z boja odstúpiť a tak sa na druhé miesto posunul Čech Odložilík, ktorý na SLOVAKIA RING priviezol Ford Fiesta R5. Tretia priečka v celkovom poradí patrí Martinovi Kočimu na Škode Fabia R5.

ik8a9045.jpg

V štartovom poli sme mohli vidieť aj množstvo ďalších veľkých mien. Za všetky spomeňme nestarnúceho Igora Drotára, ktorý skončil celkovo na 5. mieste. Výborný výkon predviedla aj hviezdna posádka Štefan Rosina - Ivan Jakeš. Náš najlepší okruhový jazdec už v súčasnosti zavesil pretekársky overal na klinec, AUTO SHOW bol jeho jediný štart v tomto roku. Jazdu v súťažnom aute si však poriadne užil a o rýchlosť neprišiel. V RS1 skončil na fantastickom 5. mieste, a to zvoľnil ešte pred fotobunkou. V druhom teste ho zradil brzdový kotúč na pravom prednom kolese, inak by so svojou Fabiou WRC určite miešal poradím na popredných priečkach.

ik8a8893.jpg

KESKOMOBILE AUTO SHOW SLOVAKIA RING bola posledným podujatím roka 2017 na prvom slovenskom permanentnom pretekárskom okruhu pri Orechovej Potôni. Zimná prestávka však nebude trvať dlho, už na konci januára začne SLOVAKIA RING písať deviaty rok svojej bohatej histórie.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri