Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Kesko Racing z Hustopečí s prvým, druhým, ale aj tretím miestom

Wednesday, 21. 06. 2017 - 20:14, Public relations   

Kesko Racing z Hustopečí s prvým, druhým, ale aj tretím miestom

Boj o body v triede 5. To bol hlavný cieľ dvojice posádok rožňavského Kesko Racing Teamu na Rally Hustopeče a nakoniec sa aj podaril.

V rámci prvej etapy, ktorá bola v slovenskom šampionáte samostatne bodovaná, bodovala lepšie dvojica Juraj Keszi - Ján Šustek na Seate Leon TDi. Od prvej až po tretiu rýchlostnú skúšku im patrilo vedenie v slovenskej triede 5. Následne však prišla drobná strata, ktorá zároveň znamenala posun smerom nadol, na druhé miesto v triede. V záverečnom finiši síce ešte Ďuri s Janom ovládli triedu 5, žiaľ na víťazstvo to už nestačilo a tak brali body za druhé miesto.

Tibor Szabosi;c30i7199-4.jpg

V druhom súťažnom dni, začala posádka Kesko Racing Teamu výborne, keď už po dvoch rýchlostných skúškach získali náskok pred najbližšími prenasledovateľmi takmer dvadsať sekúnd. Prišla však tretia rýchlostná skúška druhej etapy a strata skoro dve minúty a prepad na tretiu priečku. Po oprave Seatu v servisnej zóne však už na ďalšom úseku musel Keszi so Šustekom nadobro odstúpiť.

Tibor Szabosi;20170615-194752.jpg

Čo sa stalo nám opísal Juraj Keszi: „V piatok sme prehrali o šesť sekúnd, čo ma dosť štve, ale išli sme na istotu a nechceli sme zbytočne niečo vystrojiť v tom prachu a blate. V sobotu bolo všetko super, urobili sme si náskok, ale v treťom teste nám zhodilo turbo hadicu a nemali sme výkon. Po oprave sme chceli pokračovať, ale rozletela sa nám prevodovka a bez nej to jednoducho nešlo."

Tibor Szabosi;c30i0452-7.jpg

Druhá posádka Kesko Racing Teamu, František Fusko s Jánom Bombom rovnako neodštartovala zle. Výsledkom bolo v piatok tretie miesto v triede, aj vďaka drobným technickým problémom. Tie sa síce nepodarilo celkom odstrániť, napriek tomu Ferovi s Janom patrilo v cieli víťazstvo v druhom bodovanom dni v triede 5.

Tibor Szabosi;c30i8977-3.jpg

„Nám sa všetko akosi kazilo už od začiatku súťaže. Najskôr nám praskol filter a počas celej súťaže nám tiekla nafta, potom odišiel alternátor a išli sme iba na baterku. Navyše sem, tam vypadávalo turbo, no cieľ sme nakoniec videli a ešte bol pre nás aj víťazný," doplnil po XIII. Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče 2017 Fero Fusko.

Kesko Racing, XIII. Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče

Robert Balcar;balc7772.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri