Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Kesko Racing v Dobšinej víťazne

Wednesday, 22. 07. 2015 - 09:06, Miroslav Majláth   

Kesko Racing v Dobšinej víťazne

Pre Rožňavský Kesko Racing Team je Dobšinský kopec viac ako domácim podujatím a tak nečudo, že z podujatia odchádzal so zbierkou pohárov, medzi ktorými nechýbal ani víťazný.

Jazdci, ale aj členovia tímu často popri svojich pracovných, ale aj osobných aktivitách brázdia cestu medzi Dobšinou a odbočkou na Mlynky a Dedinky. Nie raz, ale hneď niekoľkokrát v týždni, či dokonca jedinom dni touto trasou prejdú a tak nečudo, že sa sem každoročne vracajú každoročne aj v rámci podujatia Dobšinský kopec. Inak tomu nebolo ani počas uplynulého víkendu, keď do Dobšinej opäť odštartovalo podujatie zaradené do Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu - Dobšinský kopec 2015.


Tibor Szabosi;h7p7799-6.jpg

Na štart prestížnych pretekov sa v rámci Kesko Racing Teamu postavila trojica jazdcov. So Seatom Leon TDi to bol František Fusko, ktorému po dvoch súťažných jazdách patril aj víťazný pohár v triede N-2000. Navyše Fero bral aj pohár za tretie miesto v skupine N a samozrejme kopec bodov do priebežného hodnotenia slovenských kopcových majstrovstiev. „Boli to veľmi pekné preteky. Po sobote, keď z dôvodu veľkej búrky bola zrušená druhá tréningová jazda, to dnes vyšlo super. Technika fungovala, ako sa zdá ja tiež. Som spokojný," povedal v cieli František Fusko.

Tibor Szabosi;h7p6999-6.jpg

Druhým jazdcom v Kesko Racing Teame, ktorý v Dobšinej dosiahol na pohár, bol Christopher Ondrej štartujúci na vozidle Opel Adam R2. Christopher po pretekoch odchádzal so strieborným pohárom za druhé miesto v triede A-1600, ale aj bodmi za štvrté miesto v skupine A. „Bol to v tohtoročnej sezóne iba druhý pretekársky víkend a bolo to cítiť. Nie som dostatočne rozjazdený a na trati som z toho dôvodu samozrejme dosť strácal. Na druhej strane cítim, že sa do toho postupne dostávam a už na ďalších pretekoch to určite bude podstatne lepšie," vysvetli Christopher Ondrej.

Tibor Szabosi;h7p6908-3.jpg

Do tretice reprezentoval rožňavský Kesko Racing Team spoločne so Škodou Fabia TDi Štefan Tököli. Pištíkovi v cieli Dobšinského kopca patrilo piate miesto v triede N-2000. „Minulý rok som tu ešte v tréningu havaroval a musím povedať, že pri nájazde do inkriminovaného miesta som intuitívne ubral plyn. Som však rád, že som preteky dokončil a hlavne mi išlo o otestovanie auta, s ktorým už nasledujúci piatok budeme štartovať na Rally Tatry. Všetko funguje a ja som spokojný," uzavrel Štefan Tököli.

loga-kesko.jpg

Na pretekoch síce osobne nebol, napriek tomu svojich zverencov pozorne sledoval a neustále dostával od nich správy. Juraj Keszi, manažér Kesko Racing Teamu: „Je pravda, že som na pretekoch osobne nebol. V sobotu som bol ešte a dovolenke a v nedeľu na ceste z nej. Chlapci ma však neustále informovali o tom čo sa deje a navyše som sledoval ich dosiahnuté časy na internete. Chcel by som im poďakovať za príkladnú reprezentáciu nášho tímu, ale aj za otestovanie dvojice vozidiel pred nadchádzajúcou Rally Tatry. Samozrejme vďaka patrí aj mechanikom a partnerom Kesko Racing Teamu."

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri