Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Kesko Racing odštartoval sezónu v Dobšinej

Friday, 12. 02. 2016 - 07:52, Public relations   

Kesko Racing odštartoval sezónu v Dobšinej

Dobšinská zima. Podujatie, ktoré písalo už štrnásty rok svojej histórie. Rovnako ako v minulosti, ani teraz na štarte nechýbal Kesko Racing Team a jeho súťažná posádka.

 

Tibor Szabosi;gh7p2579.jpg

Oranžovo-čierny Seat Leon TDi, za volantom František Fusko, na sedadle spolujazdca Štefan Tököli. S takouto zostavou prišiel rožňavský Kesko Racing Team do iba pár kilometrov vzdialenej Dobšinej. Ak hovoríme, že došiel, nie je celkom pravda, Fero Fusko je rodený Dobšinčan a tak to do sobotňajšej „roboty" nemal ďaleko. „Keďže som tu domáci, nebudem ani zapierať a tvrdiť, že rýchlostné skúšky nepoznám. Samozrejme viem o nich všetko, viem, kde môžem podržať, ale aj kde sú zradné miesta a treba ísť veľmi opatrne. Tieto moje vedomosti sú však v rámci tohtoročnej Dobšinskej zimy vlastne nepoužiteľné, keďže na rýchlostných skúškach je ľad, sem tam ešte aj trochu snehu, ale aj hodne blata. Jedno viem určite. Bude to veľmi náročné," oznamoval Fero Fusko pred štartom XIV. Dobšinskej zimy 2016.

Tibor Szabosi;gh7p2553.jpg

Tak ako povedal Fero Fusko, súťaž bola poriadne náročná, ale aj pre posádku Kesko Racing Teamu aj poriadne zamotaná. Hneď v prvom teste totiž museli ostať stáť pri havárii jedného z pred nimi jazdiacej posádky, čo oboch členov posádky vyviedlo z rytmu a v podstate až do konca súťaže nevedeli vlastne na ktorom mieste vo svojej triede priebežného poradia figurujú. „Je to tak. Ako sme na tom v porovnaní s konkurenciou sme vlastne zistili až po dojazde do cieľa celej súťaže, kde sme zistili, že sme dojazdili v rámci Dobšinského pohára na druhom mieste v triede A3, kam bol náš Seat zaradený. Toto umiestnenie potešilo o to viac, že nám išlo v prvom rade o odskúšanie Seatu po zimnej pauze. Moje poďakovanie v prvom rade patrí šéfovi Kesko Racing Teamu za možnosť po dlhšej dobe sa opäť zviezť v súťažnom aute," dodal Fero Fusko po súťaži.

loga-kesko.jpg

Výkon svojej posádky okomentoval aj spokojný manažér Kesko Racing Teamu, Juraj Keszi: „Som rád, že chalani absolvovali tohtoročnú Dobšinskú zimu, že sa im podarilo vybojovať druhé miesto v triede, ale aj že auto doviezli do cieľa celé a neporušené. Navyše ho poriadne, v ostrých podmienkach odskúšali a teraz presne vieme čo na ňom ešte pred sezónou bude treba spraviť. Potešilo ma aj, že nové kĺby, ktoré pre nás vyvíjal Beckert Motoršport fungovali perfektne."

Kesko Racing, Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri