Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Kesko Racing na Dobšinskom kopci jednoznačne zaujal

Thursday, 24. 07. 2014 - 11:14, Miroslav Majláth   

Kesko Racing na Dobšinskom kopci jednoznačne zaujal

Už pred štartom Dobšinského kopca 2014 bolo jasné, že Rožňavský Kesko Racing Team na tomto podujatí zaujme divákov. Stalo sa. Nasadenie trojice jazdcov Kesko Racing Teamu v rámci podujatia zaradeného do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu v Dobšinej prinieslo oživenie štartového pola, ale aj jednu novinku.

Jozef Pisch;co8c4916-11.jpg

Tou novinkou, ako sme vás už pred samotným podujatím informovali bola absolútna premiéra vozidla Opel Adam R2 na slovenských pretekárskych tratiach, pričom za volantom tohto viac širšieho ako dlhšieho vozidla sa predstavil iba sedemnásť ročný Christopher Ondrej. Napriek faktu, že Christopher s Oplom Adam R2 urobil pred Dobšinským kopcom iba pár kilometrov, svojej úlohy sa zmocnil s prehľadom. Už v tréningových jazdách bolo vidieť, že Adam R2 mu sadol, čomu nasvedčovali aj dosahované časy. V rámci dvojice súťažných jázd svoj výkon ešte vylepšil a nakoniec sa tešil z druhého miesta v triede A do jedna celých šesť desatín litra. „Som sám prekvapený. Podarilo sa mi dosiahnuť naozaj veľmi dobré časy. Samozrejme, je jednoduchšie jazdiť s týmto autom, ako s predchádzajúcim. Opel Adam R2 je čistokrvné továrenské auto a je to na ňom aj cítiť. Myslím, že ak by som mal s týmto autom najazdených viac kilometrov, výkon by bol o poznanie lepší," povedal po prejazde cieľom vysmiaty Christopher Ondrej.

Matej Pliešovský;dsc-3529-2.jpg

Rovnako na druhé miesto, v tomto prípade však v triede N do dvoch litrov dosiahol aj druhý jazdec Kesko Racing Teamu, František Fusko, ktorý sa divákom v Dobšinej predstavil so Seatom Leon TDi. „V tréningoch šlo všetko tak ako malo. V prvej súťažnej som však začal pociťovať pri brzdení veľké vibrácie, čo ma dosť spomalilo. Po prehliadke auta sme zistili, že je povolená poloos, ktorá tieto vibrácie spôsobovala. V druhej to už bolo v poriadku, nebolo sa však kam ponáhľať, stratu z prvej jazdy som už nemal možnosť dohnať, tak som volil jemnejšie tempo a viac menej som si kontroloval pozíciu. Som spokojný," opísal svoje pôsobenie na Dobšinskom kopci 2014 Fero Fusko.

Tibor Szabosi;h7p9832-1.jpg

Aj tretiemu jazdcovi Kesko Racing Teamu sa podarilo v Dobšinej zaujať, aj keď to bolo trochu iným spôsobom. Štefan Tököli totiž už v rámci prvej tréningovej jazdy po drobnom kontakte so zvodidlami prerazil olejovú vaňu na Škode Fabia TDi a po následnom úniku oleja boli preteky na viac ako hodinu prerušené. Aj takéto veci sa však v rámci pretekov automobilov do vrchu stávajú a v mnohých prípadoch sú aktérmi obdobných prerušení aj podstatne skúsenejší jazdci.

Jozef Pisch;0x8c9689.jpg

Napriek tejto nemilej epizóde bol šéf Kesko Racing Teamu, Juraj Keszi s účinkovaním celého tímu nadmieru spokojný:
„Výborné, naozaj som spokojný. Dobšinský kopec 2014 pre náš Kesko Racing Team dopadol lepšie ako som očakával. Jazdci nesklamali, Pištíkova chyba sa stáva aj skúsenejším, Fero dojazdil veľmi dobre a Christopher ma tak potešil, že som ho po prejazde cieľom celého vystriekal šampanským. Naozaj som nadmieru spokojný. Vďaka však okrem jazdcov, patrí aj mechanikom a v prvom rade partnerom Kesko Racing Teamu bez ktorých by sme tieto preteky európskeho formátu nemohli absolvovať. Všetkým veľmi pekne ďakujem."


keszi-1.jpg

Kesko Racing Team síce teraz čaká voľný víkend, počas toho nasledujúceho už budeme opäť sledovať výkony jeho posádok na Rajde Rzeszowski v Poľsku.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri