Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Kesko Racing a Christopher Ondrej žiarili aj na Balockom kopci

Tuesday, 02. 09. 2014 - 19:06, Miroslav Majláth   

Kesko Racing a Christopher Ondrej žiarili aj na Balockom kopci

Trať Balockého kopca bola pred víkendom pre Christophera Ondreja veľkou neznámou. Teraz môže konštatovať, že ju v rámci pretekov zvládol bravúrne.


Tibor Szabosi;h7p4757-3.jpg

Preteky automobilov do vrchu sa podarilo opäť odštartovať po štvorročnej pauze. Aj vďaka tomu mladý, iba sedemnásťročný Christopher Ondrej, reprezentujúci spoločne s vozidlom Opel Adam R2 nemohol tunajšiu trať z minulosti poznať. „Už pred odchodom do Čierneho Balogu som vedel, že tunajšia trať patrí k najrýchlejším na Slovensku. Nevedel som či mi sadne, alebo nie. K rýchlym tratiam mám zatiaľ dosť rešpekt, keďže sú podstatne nebezpečnejšie, ale musím povedať, že sa mi naozaj zapáčila," začal s opisovaním prvých dojmov z Balockého kopca 2014 Christopher Ondrej.

Jozef Pisch;1t1u7206-4.jpg

Už v sobotňajšom zoznamovaní sa s traťou, čiže v dvojici tréningových jázd Christopher naznačil, že ani tu nebude patriť k najpomalším. V popoludňajších pretekoch nakoniec dokázal nielen vyhrať v triede A do tisícšesťsto, ale aj dojazdiť medzi A-čkami na treťom mieste, pričom v absolútnom poradí mu patrilo pätnáste miesto. Za svojim chrbtom pritom zanechal niekoľko podstatne silnejších a objemovo väčších vozidiel. V nedeľu, na mokrej trati si umiestnenie v triede a skupine zopakoval, v rámci absolútneho poradia navyše poskočil o tri miesta vyššie. „Som spokojný. Bola to moja prvá skúsenosť s mokrou traťou. Som rád, že všetko dopadlo dobre, asi som to zvládol a Opel Adam R2 ostal rovnako neporušený. Mám za sebou ďalšiu užitočnú skúsenosť a už sa neviem dočkať štartu na Ostrej Lúke o dva týždne," zhodnotil svoj výkon Christopher Ondrej.

Jozef Pisch;1t1u8361-7.jpg

Balocký kopec 2014 sa však nakoniec musel zaobísť bez šéfa Kesko Racing Teamu, Juraja Kesziho: „Do Čierneho Balogu som sa nakoniec nedostal, uprednostnil som rodinu. Tá si ma totiž počas bežného roku veľmi neužije a bolo mi ľúto nechať ich zase samých, keďže už počas budúceho víkendu štartujem na rally súťaži a zase nebudem doma. Chalani to ako vidím zvládli aj bez mojej prítomnosti, čo ma teší. Potešil ma aj výkon Christophera, ktorý sa z pretekov ku pretekom neustále zlepšuje. Vďaka patrí všetkým, ktorí nám držia palce, ale aj inak pomáhajú."

keszi-1.jpg

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri