Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Keď potápač dostane krídla

Friday, 19. 05. 2017 - 22:00, Ľuboš Kašický   

Keď potápač dostane krídla

Po úvodnej etape prekvapivo vedie Estónec Ott Tanak s Fordom pred Dani Sordom a Sebom Ogierom. Meeke ani Paddon etapu nedokončili. Latvala dal strechu.


Dnes sa veľké nádeje lámali na siedmej rýchlostnej skúške. Dovtedy sa o prvé miesto naťahovali Latvala (toyota) s Meekom (citroen), no sedmička všetko zmenila. Najprv havaroval Latvala, ktorý dal strechu. Fín síce pokračoval, ale päťminútová strata ho odsunula na chvost štartového poľa. Následne Kris Meeke i Hayden Paddon (hyundai) prekvapivo zastavovali na rýchlostnej skúške. Ukázalo sa, že hyundai má problém s elektrikou a citroen zlomil záves. Bolo vymaľované.

ci01.jpg

Ešte na šiestom úseku sa prihlásil o slovo Ott Tanak, ktorý o desatinku sekundy viedol pred Latvalom. Sedmička ho zbavila silnej konkurencie a Tanak sa pohodlne usadil v kokpite lídra súťaže. „Vydal som zo seba to najlepšie," priznal potápač Tanak, ktorému zrazu narástli krídla. „Bolo to náročné, ale auto fungovalo výborne a udržali sme sa na prvom mieste. Už sa neviem dočkať zajtrajška."

ms08.jpg

Druhý v etape skončil nenápadne, no pozorne jazdiaci Dani Sordo (hyundai). „Bol to dôležitý deň," priznal Španiel. „Bolo to veľmi tesné, no máme peknú východziu pozíciu a budeme ďalej bojovať." Sordo potrebuje kvalitný výsledok a teraz zacítil šancu.

hy03.jpg

Až tretí figuruje v cieli úradujúci šampión Seb Ogier. „S dneškom som spokojný. Neurobil som žiadnu chybu, aj keď som sa snažil ísť na doraz. Chvíľami to bolo náročné, no zajtrajšok bude už úplne iný. Veľa áut pred nami nie je."

ms04-2.jpg

O vyrovnanosti etapy svedčí rozdiel iba piatich sekúnd medzi prvou trojkou. Štvrtý Craig Breen na citroene zaostal trinásť sekúnd. Favorizovaný Thierry Neuville (hyundai) má na šiestom mieste stratu 22 sekúnd, no všetko je stále otvorené. Belgičan mal dnes smolu, že na kritickej sedmičke sa dostal do závesu za „krívajúceho" Latvalu, ktorý sa po „streche" vrátil na trať. „Stratili sme asi dvadsať sekúnd. Budeme však naďalej tlačiť, ako sa dá," nevzdáva to Neuville, ktorý by si rád zapísal víťazný hetrik (po Korzike a Argentíne).

ms01-3.jpg

V sobotu sú na programe tri úseky, ktoré sa pôjdu opakovane v dvoch sekciách. Začína sa o desiatej nášho času a výsledky by sme mohli vedieť niekedy okolo siedmej podvečer nášho času.

res-leg1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri