Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Slalom

Kakucs Ring zakončil FIA CEZ 2012 v slalome

Wednesday, 17. 10. 2012 - 17:20, Zdenka Frývaldská   

Kakucs Ring zakončil FIA CEZ 2012 v slalome

Na maďarskom okruhu Kakucs Ring prebehol počas uplynulého víkendu automobilový slalom, ktorý niesol názov 56. HegCsi Race KUPA. Spomedzi štyroch Slovákov bol tým najrýchlejším Vladimír Okáli na Renaulte Clio RS.

 

Tibor Szabosi;co8c6300-4.jpg

Posledný ôsmy podnik zaradený do FIA Zóny strednej Európy v automobilovom slalome sa uskutočnil v Maďarsku, blízko Budapešti. Pre pretekárov bola pripravená slalomová trať o dĺžke 2 kilometre, ktorú absolvovalo dokopy 67 jazdcov z Maďarska, Rakúska, Rumunska a Slovenska. Našu krajinu reprezentovali Miro Baláž na Renaulte Twingo RS-Cup v skupine SPC, Andrej Rákoczi na Seate Leon Cupra, Miro Tichý na Nissane 100NX a Vlado Okáli na Renaulte Clio RS, všetci traja v skupine N. Usporiadatelia prekvapili zahraničných účastníkov bezplatným štartovným poplatkom, čím im určite pomohli zlepšiť náladu zo zamračeného počasia, ktoré sa v druhej ostrej jazde zmenilo na dážď.

Tibor Szabosi;co8c6248-3.jpg

Za náročných podmienok a vysokej konkurencie sa najvyššie zo Slovákov umiestnil Vlado Okáli, keď obsadil 17. miesto v rámci FIA CEZ v absolútnom poradí a prvé miesto v triede N. Hneď za ním sa v tejto triede umiestnili aj Miro Tichý a Andrej Rákoczi. Miro Baláž obsadil v „nabitej" kategórii produkčných áut piate miesto. Absolútnym víťazom sa stal Tibor Dicsa na Peugeote 205 Dellorto, ktorý vyhral s náskokom dvoch desatín sekundy pred Istvánom Simonom a ďalšej takmer sekundy pred Adamom Ludescherom.

pa140489.jpg

Automobilový slalom v rámci FIA CEZ obsahoval tento rok osem pretekov, ktoré sa konali dvakrát v rakúskom Teesdorfe, na Slovensku v Prešove, v Čechách v Přerove a Zlíne, v Maďarsku v Keczkemete a Kakucsi a v Chorvátsku v Záhrebe. Slovenskí jazdci sa ich pravidelne zúčastňovali a vďaka tomu si odnášajú aj pekné umiestnenia, ktorými sú tretie miesto pre Mira Baláža v triede SPC, druhé miesto pre Vlada Okáliho a tretie miesto pre Andreja Rákocziho v triede N. Gratulujem im k dosiahnutým úspechom.

Miro Baláž, Zdenka Tamášová

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri