Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  MRC

K.I.T. Racing na MRC Liptov

Tuesday, 06. 09. 2016 - 07:58, Public relations   

K.I.T. Racing na MRC Liptov

Siedme, čoraz úspešnejšie podujatie série Mini rally cup sa počas uplynulého víkendu odohralo v nádhernom prostredí Liptova. Organizátori podujatia Debnár motorsport a AOS klub Poprad pripravili pre takmer 80 prihlásených posádok 87 kilometrovú trať so siedmymi rýchlostnými skúškami v dĺžke 38 km. Po vzore väčších súťaží sa prvá rýchlostná skúška uskutočnila v piatok v nočných hodinách. Zoznam prihlásených okorenilo aj niekoľko posádok účinkujúcich v seriáli majstrovstiev Slovenska.

Tibor Szabosi;c30i1611-1.jpg

So štartovým číslom 417 sa vydal na trať tohtoročný víťaz Rallye Tatry Tomáš Ondrej so svojou Škodou Fábia WRC. Najväčšiu pozornosť, čo sa techniky týka, pútal Ford Escord Cosworth dvojice Vlasto Neumann - Lukáš Šintal. Vo farbách K.I.T. Racing súťažili ešte ďalšie dve posádky, Ivan Mutňanský - Róbert Baran na Mitsubishi Evo IX a Tomáš Minarovič - Martin Španko na Peugeote 208 R2. Po nočnej RS 1 Jakubovany (7,0 km) figuroval Neumann na piatej priečke, Mutňanský na šiestej a Minarovič v druhej desiatke. Do sobotňajšej časti pretekov nastúpili všetci. Škoda, že po RS 3 pre technickú poruchu odstúpila dvojica Neumann - Šintal. „Z motora nám začal tiecť olej, tak sme nechceli riskovať väčšie poškodenie našej legendy medzi vozidlami rally. Musím pochváliť organizátorov za výber rýchlostných skúšok. Tá kratšia, je dosť rýchla a pomerne jednoduchá, ale sedemkilometrová Jakubovany je naozaj seriózna rýchlostka," povedal L. Šintal, ktorý sa v piatok spolu s Tiborom Cserhalmim, s vozidlom Škoda Fábia S2000, postaví na štart 42. ročníka Rally Košice.

Tibor Szabosi;c30i1411-3.jpg

Svoje vôbec prvé rely preteky si vyskúšal relykrosový jazdec Tomáš Minarovič a so spolujazdcom Martinom Španko si nepočínali zle. Po úvodných rýchlostných testoch sa neustále zlepšovali a nakoniec si vyjazdili prvé miesto v triede B1 a v absolútnom poradí im patrila 15. priečka. „Chceli sme si skúsiť niečo iné. Po prvý raz sme vyskúšali rely a takisto aj jazdu v peugeote. Sú tam rozdiely oproti rally crossu, ale všetko je super. Mrzí ma, že sme v tretej „rýchlostke" vyleteli z trate, tam sme stratili vyše pol minúty. Auto je perfektne pripravené, máme výborný tím, tak ako na každých pretekoch. K.I.T. Racing je najlepší," pochválil prácu celého tímu T. Minarovič.

Tibor Szabosi;c30i2342-1.jpg

Spomínaná bánovecká dvojica absolvovala MRC Liptov vo vozidle, s ktorým jazdí český a slovenský rely šampionát Ján Kundlák. Sympatický mladík si po dlhšej dobe doprial víkend bez volantu a na Liptov cestoval s tímom v pozícii mechanika. Už o tri dni bude minimálne o víťazstvo v triede 6 v absolútnom hodnotení M SR v rally bojovať so spolujazdcom Rudolfom Kouřilom v Košiciach. „V metropole východu som dvakrát štartoval, ale neviem, či sa niečo z toho pôjde aj teraz. Čaká nás tuhý boj o titul v triede, uvidíme, ako to v Košiciach dopadne. Počas aktuálnej sezóny mám odjazdených toľko kilometrov, čo som za celý svoj život nenajazdil. Jeden voľný víkend mi po dlhšej dobe padol vhod a beriem to aj ako prípravu na Košice, hlavne tým, že sa potrebujem pred náročnou súťažou dostať do kľudu," dodal J. Kundlák.

Tibor Szabosi;gh7p2764-2.jpg

V celkovom hodnotení so štartovým číslom 1 obstála dvojica Mutňanský - Baran na peknej 5. priečke so ziskom pohára za tretie miesto v triede B2. Absolútnym víťazom MRC Liptov sa stala posádka Deák - Maliak.

Slavo Petrus



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri