Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

JWRC 2018 na troch povrchoch. Šanca aj pre Slovákov?

Thursday, 05. 10. 2017 - 11:44, Ľuboš Kašický   

JWRC 2018 na troch povrchoch. Šanca aj pre Slovákov?

Potom, ako Citroen odchádza z JWRC, prevzal na seba organizovanie juniorského šampionátu M-Sport. 


Juniorské majstrovstvá sveta v rely (JWRC) na Slovensku bližšie predstavovať netreba. Zajazdil si v nich mladý Béreš a vlani sa vicemajstrom sveta stal Martin Koči. Juniorka sa jazdí na identických autách, na obmedzený počet súťaží a štartovať v nej môžu pretekári len do určitého veku. Ako bude vyzerať v nasledujúcej sezóne?

msport-r2-18.jpg

Po troch rokoch, kedy sa jazdilo na Citroenoch DS3 R3T sa mení technika. V nasledujúcom cykle sa znova bude jazdiť na Fordoch, ktoré bude pripravovať Krakowská fabrika tímu M-Sport Malcoma Wilsona. Technikou bude Ford Fiesta R2. Šampionát bude mať päť súťaží na rozličných povrchoch. Začne sa na snehu vo Švédsku, ktorý v juniorke už chýbal od roku 2006. Nasledovať bude Korzika, Portugalsko, Fínsko a Turecko, ktoré sa pôjde ako finále už v septembri. Navyše posledná súťaž sa bude bodovať dvojitým počtom bodov, čo má kompenzovať nízky počet podujatí.

jwrc-m-sport-2018-wrc.jpg

Šéfom celého šampionátu, ktorý tentoraz zastrešuje M-Sport, bude Poliak Maciej Woda. „Tvrdo sme pracovali na príprave tohto formátu a veríme, že bude úspešný. Štartom na troch rôznych povrchoch sme chceli zvýšiť rozmanitosť a v snahe, aby sa bojovalo až do posledných metrov sezóny sme sa rozhodli poslednú súťaž bodovať dvojnásobkom bodov. Všetci vieme, že JWRC už rely svetu dalo viacero významných mien a my veríme, že aj v roku 2018 vzíde ďalšie nové veľké meno svetovej rely," verí Maciej Woda. Ak aj vás formát JWRC zajal a máte záujem, tak Poliaka môžete kontaktovať na tejto mailovej adrese mwoda@m-sport.co.uk

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri