Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga pred štartom druhého Dakaru

Thursday, 04. 01. 2024 - 10:00, Miroslav Majláth   

Juraj Varga pred štartom druhého Dakaru

V minulom roku Nitran Juraj Varga štartoval na svojej premiérovej Rally Dakar a bolo z toho štvrté miesto v kategórii Quad. Teraz Juraja čaká repríza na najťažšej súťaži na svete.

 

Varga motorsport

Minuloročná súťaž v Saudskej Arábii bola mimoriadne náročná, tá tohtoročná sa zdá, že bude ešte náročnejšia. Pribúdajú niektoré novinky, súťažiacich čaká štyridsaťosem hodinová etapa, ale aj prvýkrát presun lietadlom z bivaku do bivaku. Čo sa týka účastníkov súťaže, aj tu nastáva drobná zmena. Výber jednotlivých štartujúcich sa opäť sprísnil, čoho výsledkom je najvyššia jazdecká kvalita na štarte. Kategória Quad, kde štartuje aj Juraj Varga, sa v tomto roku opäť trochu „scvrkla“, pričom na štart sa v nej postaví iba desať najlepších svetových jazdcov. Nás samozrejme veľmi teší, že zastúpenie tu má aj naše malé Slovensko.

Tomáš István

„Tých zmien je tento rok naozaj dosť. Oproti minulému roku je tu približne polovica nových tratí, pribudla aj 48 hodinová etapa a presun súťažiacich letecky. Veľmi zaujímavá bude asi spomínaná 48 hodinová etapa, kde budeme bez časomiery, ale aj spojenia. 48 hodinová etapa neznamená, že budeme celý čas jazdiť, etapa je rozdelená na dva dni. Jazdiť sa bude prvý deň maximálne do 16:00 hodiny, potom musíme ostať stáť v niektorom z ôsmych pripravených bivakov. Naše časy však vidieť nebudeme. No a ráno od 7:00 pokračuje etapa ďalej do bivaku v Shubayathu. T

Varga motorsport

u kategóriu Moto a Quad organizátor naloží do lietadla a nasleduje tisíc kilometrov dlhý let do Rijádu, kde nás čaká Rest Day. Vôbec netuším ako to majú vymyslené, ale verím, že to všetko dopadne dobre. Čo sa týka desiatky jazdcov v kategórii Quad je to fakt TOP 10 najlepších jazdcov z celého sveta, takže súboje budú veľmi zaujímavé. Verím, že šťastena nás neopustí a podarí sa mi na Rally Dakar 2024 zabojovať a dôjsť až do cieľa. Držte nám všetci palce,“ povedal Juraj Varga.

Tomáš Isván

Ešte pred odjazdom na Rally Dakar 2024 Juraja čakal maratón po slovenských televíziách a rádiách, ktoré budú pravidelne o jeho výkone informovať.

Varga motorsport

Aktuálne už má Juraj za sebou shakedown na ktorom odskúšal svoju Yamahu. „Prvé kilometre v Saudskej Arábii máme za sebou. Všetko odskúšané, otestované, trošku je problém v tom, že motor nefunguje presne tak ako by som si predstavoval. Neviem čo sa stalo, doma bolo všetko super. No ale máme na nastavenie našťastie ešte dva dni, tak hádam sa nám to podarí vyriešiť. Podvozkovo funguje všetko dobre. Dnes nás čakajú ešte posledné administratívne preberania a zajtra úvodný ceremoniál. 5.1.2024 konečne odštartujeme do prológu a hneď druhý deň naostro do súťaže,“ doplnil Juraj Varga po shakedowne.

Varga motorsport
 
Pri pohľade na v poradí už 46. Rally Dakar 2024 treba iba skonštatovať, že organizátor pre takmer 780 súťažiacich pripravil trať o celkovej dĺžke takmer 7900 kilometrov, z čoho viac ako 4700 kilometrov tvoria špeciálne (merané) úseky.46. Rally Dakar 2024 bude pozostávať z 12 jednotlivých etáp + krátkeho prológu, ktorý sa bude konať 5.1.2024. Už nasledujúci deň, čiže 6.1.2024 štartuje v tisíc rokov starom meste Alula prvá etapa súťaže. Cieľ je naplánovaný na 19.1.2024 v meste Yanbu. Samozrejme o tom ako sa Jurajovi Vargovi bude v rámci 46. Rally Dakar 2024 dariť, o tom vás budeme každý deň priebežne informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri