Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Julova úspešná premiéra v Poznani

Tuesday, 02. 06. 2009 - 13:51, T. Szabosi   

Julova úspešná premiéra v PoznaniV 700 km vzdialenej poľskej Poznani sa uskutočnilo 4 a 5 kolo okruhového seriálu MSR, ktoré sa zároveň započítavalo do Majstrovstiev Zóny Strednej Európy. Rožňavský pretekár Julo Konček sa po prvýkrát v živote predstavil na veľmi peknom a technickom okruhu s odhodlaním získať čo najlepšie umiestnenie v oboch seriáloch. Počas celého víkendu sa s jazdcami a ich mechanikmi zahrávalo počasie a zmeny boli nečakané a rýchle. V piatkovej mokrej kvalifikácii si vyjazdil Julo tretie miesto na štarte sobotňajších pretekov. Prekvapujúci bol štart pretekov, nakoľko nedorozumenie medzi jazdcami a usporiadateľmi spôsobilo to, že štart 6 vozidiel nebol zo štartového roštu ale z boxov a tak všetci favoriti vyrážali na štart z boxovej uličky. Julo po štarte z boxovej uličky sa predieral postupne dopredu, ale nie príliš dobre zvolené pneumatiky a miestami vlhká a mokrá trať spôsobovala problémy Vectre hlavne v pomalších pasážach okruhu. Aj napriek tomu cieľom prešiel na 3 mieste. „ Ten štart z boxovej uličky ma trošku vyplašil, nakoľko som nemal ešte správne zohriate gumy, a tak trvalo dosť dlho, kým som sa mohol do nich „oprieť“. Trať je krásna a technická, páči sa mi, ale nepoznal som ju vôbec, takže som sa každým kolom s ňou aj zoznamoval“.



V poobedňajšej sobotňajšej kvalifikácii si Julo obul nové Micheliny a vyjazdil si 2 miesto za suverénom víkendu triedy do 2000cm3 Filipom Sládečkom na Alfe S2000. V nedeľu po nie príliš vydarenom štarte Julo a domáci Gajewski držali všetkých divákov v napätí až do posledného kola. V treťom kole sa Julo dostal pred Poliaka, ale krátky výlet mimo trať ho opäť prinútil bojovať až do ciela. Poliak evidentne bránil svoju druhú pozíciu „ zubami – nechtami“, avšak Julo sa zachoval ako starý lišiak. Čítal 11 kôl stopu Gajewskeho a v predposlednej zákrute ho predbehol a cieľom prešiel na druhom mieste.



„ Som veľmi šťastný, že som poslúchol Mira Konôpku aj Ruda Machánka a prišiel sem do Poznane. Okruh je krásny a po takomto súboji s domácim jazdcom som sa predsa len presvedčil, že ešte nepatrím do starého železa ani ja a ani moja Vectra. Chlapec (Gajewski) ma evidentne celý čas blokoval, ale chápem ho, bol predsa doma a chcel sa vytiahnuť. Hlavne v technických pasážach som bol evidentne lepší, Vectra lepšie sedela ako jeho silné a široké Clio a nakoniec v poslednom okruhu keď som ho už mal prečítaného som vedel, že kde presne pôjdem cez neho. Poliaci boli veľmi milí a príjemní ku nám všetkým a aj napriek počasiu sa nám snažili vo všetkom vyjsť vždy v ústrety. Veziem si domov 6 krásnych pohárov a to som absolútne nečakal“.



Šprint nad 2000cm3 v sobotu aj v nedeľu vyhral Miro Konôpka na Salene, vytrvalostný závod do 2000cm3 vyhrali bratia Liedlovci na Seate, nad 2000cm3 vyhrali Š. Rosina a R. Machánek na Porsche.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri