Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Julo Konček na HUNGARORINGU a dve tretie miesta v šprinte

Monday, 11. 05. 2009 - 10:51, T. Szabosi   

Julo Konček na HUNGARORINGU a dve tretie miesta v šprinteUplynulý víkend 8.-10. mája 2009 sa konalo druhé podujatie okruhového seriálu Majstrovstiev Slovenskej republiky na maďarskom okruhu Hungaroring. Podujatie sa zároveň išlo ako Zóna strednej Európy, Majstrovstvo Maďarskej republiky, Majstrovstvá Poľskej republiky takže na štart sa postavila celá plejáda kvalitných športových špeciálov. V piatkovom meranom tréningu vozidiel do 2000cm3 si Julo Konček vyjazdil 5 pozíciu.



Štart piatkového preteku mu síce nevyšiel, ale po 14 odjazdených kolách skončil absolútne štvrtý, keď pódiové umiestnenie si vybojovali Filip Sládečka na Alfe S2000, Zdeno Mikuláško na Oktávii a tretí skončil Maďar Csaba Gáspár rovnako na Alfe S2000. V hodnotení MSR si Julo pripísal 12 bodov za tretie miesto. V sobotňajšej kvalifikácii na nedeľňajší pretek Julo s Vectrou ešte dokázal o sekundu zrýchliť a čas 2,03,190 ho zaradil na štvrtú pozíciu na štarte. Scenár z piatkového preteku sa opakoval, avšak jazdci na prvých 2 miestach si vymenili pozície a tretí skončil Maďar András Németh na Alfe ST, ktorému Julo celý závod dýchal na chrbát a v cieli bol pomalší o 0,6 sec.



„Som rád, že to takto dopadlo a auto konečne ukazuje svoje prednosti. Má síce menej koní ako moji súperi na stupňoch a je to aj starší ročník Vectry ale ja tiež, takže . . maximálna spokojnosť. Trvalo nám 4 roky, kým sme presvedčili svojich neprajníkov a rozchodili Vectru, ale som veľmi spokojný. Dá sa na ňu už spoľahnúť, a to je to podstatné. Mám radosť z pretekov a som veľmi rád, že tu stretávam ľudí, s ktorými sa inak nestretávam. Dokonca sa prišiel za mnou pozrieť môj dlhoročný súper na kopcoch János Klink, ktorý má 67 rokov a ešte stále jazdí kopce, ale už sme sa dávno nevideli. Počasie bolo nádherné, atmosféra tiež a chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorý ma v tom podporujú.“



V rámci seriálu MSR divízie D4 nad 2000cm3 si počas víkendu vyjazdil Miro Konôpka na Saleene S7 dve prvenstvá, ktorý neohrozene vyhral aj absolútne. V sobotu na druhom mieste skončil Rudolf Machánek a tretí Peter Kiaba obaja na Porsche, v nedeľu skončil na druhom mieste Tomáš Jung na Ultime a tretí Rudolf Machánek na Porsche.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri