Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jiří Ošmera vo Švajčiarsku upevnil svoju pozíciu v rámci FIA EHC v skupine 4

Tuesday, 23. 08. 2022 - 15:26, Miroslav Majláth   

Jiří Ošmera vo Švajčiarsku upevnil svoju pozíciu v rámci FIA EHC v skupine 4

Druhé miesto v skupine 4 v rámci seriálu FIA European Hill Climb Championship 2022 vo Švajčiarskom St. Ursanne – Les Rangiers vybojoval moravský jazdec Jiří Ošmera.

 

Pfeifer motorsport

Týmto výkonom si Jirko spoločne s vozidlom Volkswagen Scirocco a Pfeifer motorsport Teamom upevnil svoje priebežne druhé miesto v skupine 4, ale aj absolútnom poradí s kategórii 1 v európskom šampionáte pretekov automobilov do vrchu. Preteky vo Švajčiarsku boli pred predposledné v rámci seriálu FIA EHC v tohtoročnej sezóne.

Pfeifer motorsport

„V St. Ursanne som jazdil úplne prvýkrát. Trať bola rýchla a veľmi pekná. Rovnako to bolo aj s prírodou okolo nej a ja som mal z celých pretekov veľmi dobrý pocit. V sobotu bolo striedavé počasie, najskôr v rámci prvej tréningovej jazdy pršalo, potom sa však počasie umúdrilo. Druhá tréningová jazda už bola na suchu a na rovnakom povrchu sa konali aj dve súťažné jazdy v nedeľu. Organizácia podujatia bola dobrá, je síce pravda, že všetci činovníci boli ľudia v dôchodcovskom veku, ale všetko zvládali nadmieru pokojne, rozvážne. A treba povedať, že fakt všetko klapalo ako malo.

Pfeifer motorsport

Preteky v St. Ursanne trvali dosť dlho, za prvé tu bolo množstvo pretekárov, ale organizátor robil veľa aj pre divákov. Jedným z lákadiel pre divákov boli aj predvádzacie jazdy vozidiel Porsche, Ferrari, či rôznych amerických značiek. Jednalo sa aj o súdobé, ale aj o historické vozidlá a niektoré teda boli poriadne skvosty. Toto zabralo veľa času, ale nesťažujem si, aspoň bolo na čo pozerať. Divákov hovorili, že v okolí trate je asi tridsať až štyridsať tisíc, čo bol fakt masaker. Bodaj by sme mali toľko divákov aj okolo našich domácich tratí. To by bolo niečo. Inak som si preteky fakt užil a rád by som aj touto cestou poďakoval všetkým partnerom Pfeifer motorsport, ako aj našim rodinám, ktoré zase museli byť doma bez nás,“ opísal švajčiarske preteky seriálu FIA EHC Jiří Ošmera.

Pfeifer motorsport

Teraz Jiřího Ošmeru, ako aj Pfeifer motorsport čaká voľný víkend a po ňom opäť sťahovanie na predposledné preteky sezóny. Tie sa budú konať v priebehu prvého septembrového víkendu v slovinskej Illirskej Bistrici. O tom, ako sa na týchto pretekoch bude Jiřímu Ošmerovi dariť vás budeme opäť informovať.

Pfeifer motorsport

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri