Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Jean Todt znova potvrdený vo funkcii prezidenta FIA

Saturday, 09. 12. 2017 - 07:00, Ľuboš Kašický   

Jean Todt znova potvrdený vo funkcii prezidenta FIA

71-ročný malý veľký Francúz nastupuje do svojho tretieho a posledného funkčného obdobia. Vo voľbách nemal protikandidáta.


Prvýkrát bol Jean Todt zvolený do najvyššej funkcie FIA v októbri 2009. Odvtedy nepretržite sedí na stoličke prezidenta automobilovej federácie. Aj napriek mnohým nespokojným hlasom však aj teraz dostal jednoznačnú podporu a nenašiel sa nikto, kto by kandidoval proti nemu. „Som potešený tak širokou podporou," povedal po zvolení Todt. „Chcem poďakovať všetkým členským klubom. Vnímam to ako potvrdenie smeru, ktorý FIA pod mojím vedením za posledných osem rokov nabrala."

ia15.jpg

Zároveň prezident Jean Todt predniesol ambiciózny program svojho posledného funkčného obdobia v ktorom považuje za prioritu tri kľúčové oblasti. Oblasť inovácií, kde navrhujeme založiť inovačný fond FIA. Obhájenie pozície FIA v celom rade činností dôležitých pre mobilitu a bezpečnosť na cestách aj v automobilovom športe a v neposlednom rade aj posilnenie silnej siete členských klubov, ako základu FIA.

„Niektorí úlohu FIA spochybňujú, no treba si uvedomiť, že motoristický šport bude vždy potrebovať orgán, ktorý bude dozerať na pravidlá a férovosť. To je úlohou FIA," pokračuje Jean Todt. „Mojou ambíciou je, aby sa FIA naďalej usilovala najlepšie, ako to dokáže byť silnou, múdrou, bezpečnou, profesionálnou a celosvetovo rešpektovanou."

ia21-todt.jpg

Okrem prezidenta sa na valnom zhromaždení v Paríži FIA volili aj ďalšie orgány z ktorých vymenujme aspoň niektoré zaujímavé mená. Viceprezidentom pre šport bol zvolený Angličan Graham Stoker a viceprezidentom pre mobilitu Belgičan Thierry Willemarck.

Za členov Svetovej rady motoristického športu bolo zvolených štrnásť zástupcov národných federácií. Slováci, ani Česi zástupcu nemajú. Z predsedov športových komisií si povedzme, že prezidentom rely komisie sa stal Portugalčan Barbosa a Mahonen je vo funkcii viceprezidenta. Stefano Domenicali je šéfom komisie pre monoposty a jeho viceprezidentom je Angličan Ryan. Dán Tom Kristensen je prezidentom komisie pre pretekárov a jeho viceprezidentom sa stal Derek Warwick. No a zaujímavým novým prezidentom medzinárodnej motokárovej komisie sa stal Brazílčan Felipe Massa.

ia09.jpg

Česi majú prezidenta Jána Štovíčka v antidopingovej komisii a čestné členstvo dostal Radovan Novák. Mimochodom za čestného viceprezidenta FIA bol vymenovaný aj Bernie Ecclestone. Ďalšie valné zhromaždenie FIA bude 7.decembra 2018 v ruskom Petrohrade.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri