Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jaro s Tomášom opäť na stupňoch víťazov

Wednesday, 06. 08. 2014 - 09:39, Zdenka Frývaldská   

Jaro s Tomášom opäť na stupňoch víťazov

Autotechna Racing Team absolvoval uplynulý víkend už 9. podujatie z 12-dielneho seriálu Majstrovstiev Slovenska v PAV, na Jankovom vŕšku. Obaja jazdci stáli aj tentokrát na stupňoch víťazov.

 

Tibor Szabosi;h7p5454-2.jpg

Impuls Leasing Jankov vŕšok priniesol počas víkendu 2.-3. augusta 2014 naozaj pestré podmienky, s ktorými sa museli zmieriť súťažné tímy, jazdci, no i samotní organizátori. Spočiatku horúce slnečné počasie prerástlo v sobotu poobede do búrky s krupobitím, kvôli ktorej bola druhá súťažná jazda pozastavená a následne preložená na druhý súťažný deň. V nedeľu vládlo opäť slnečné počasie, a tak sa už bez väčších problémov stihli odjazdiť tréning i tri merané jazdy. Ani jazdci Autotechna Racing Teamu sa nevyhli veľkej búrke, no keďže Jaro Baránek sa v tej chvíli nachádzal po svojej jazde na kopci, svojmu tímu nevedel nijako pomôcť. Poradiť si musel Tomáš Mády, ktorý sa snažil so svojou rodinou a priateľmi zachrániť stan pred odfúknutím, no jeho „zaplaveniu" sa ani on nevyhol.

Tibor Szabosi;h7p1385-1.jpg

V Majstrovstvách Slovenska sa medzi historikmi zišlo päť súťažiacich. Okrem Jána Liptáka, ktorý jazdí na silnej Toyote Celica, nechýbala Jarovi Baránkovi ani jeho ďalšia konkurencia v podobe Františka Kmeťa, Gabiky Andrišekovej a Jána Ondrejku. V sobotných tréningoch si Jaro vyjazdil prvé miesto. Aj keď svoj čas v prvej súťažnej jazde ešte vylepšil, v celkovom súčte oboch meraných jázd mu napokon patrila tretia priečka. Rovnaké umiestnenie si odniesol aj z nedele, z čoho vyplýva, že v celoročnom hodnotení svojej kategórie Historikov spadol aktuálne so stratou jedného bodu za Jána Liptáka na druhé miesto.

Tibor Szabosi;h7p5406-2.jpg

Svoj prvý tréning neodštartoval práve najlepšie Tomáš Mády, ktorému sa za jazdy vypojila hadica z turba. Problém však odstránil a pokračoval vo svojich súťažných jazdách. V triede E1-2000 ccm súperili dokopy štyria jazdci, z ktorých si Tomáš v sobotu vyjazdil druhé miesto a v nedeľu tretie miesto. V celoročnom hodnotení svojej triedy mu rovnako ako Jarovi patrí druhá priečka.

Tibor Szabosi;h7p4392-2.jpg

Najbližšie sa jazdci Autotechna Racing Teamu predstavia na Balockom kopci a to v dňoch 30.-31. augusta. Preteky v Čiernom Balogu budú už predposlednými z tohtoročného slovenského kopcového kalendára.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri