Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

IX. Rally Lubeník pred štartom prvej rýchlostnej skúšky

Saturday, 15. 07. 2017 - 00:01, Public relations   

IX. Rally Lubeník pred štartom prvej rýchlostnej skúšky

Majstrovstvá Slovenska v rally pokračujú v tieto dni svojou piatou súťažou na IX. Rally Lubeník. Administratívnym a technickým preberaním prešlo spolu 41 súťažných posádok, z ktorých 33 bodujú do Majstrovstiev Slovenska, dve do Gemerského pohára a šesť do Slovenského rally pohára.

Vedúcou dvojicou medzi dvojkolkami v priebežnom hodnotení Majstrovstiev Slovenska je Martin Kysucký s Pavlom Kušnierom. Posádka sa opäť predstaví na Peugeote 208 R2 v triede 6, v ktorej má štyroch konkurentov. „Trochu nám chýba konkurencia, hodil by sa sem nejaký jazdec, ktorý by nám šliapal na päty. Dôležitú úlohu určite zohrá aj počasie, môže to byť veľmi zaujímavé", prezradil mladý jazdec so štartovným číslom 19.

Tibor Szabosi;c30i7417-2.jpg

V absolútnom poradí sa o najvyššie stupienky „pobijú" najmä posádky troch národností a to Martin Koči s Filipom Schovánkom, Grzegorz Grzyb s Jakubom Wrobelom a Pavel Valoušek s Veronikou Havelkovou. „Dúfam, že si to tu všetci užijeme. Vyzerá, že by zajtra malo pršať, takže to bude zaujímavé. Trate sú pekné, obzvlášť tá Chvalová. Veľmi sa teším, uvidíme. V šampionáte ešte máme šancu", zhrnul účastník svetovej rally Martin Koči. Bojovať o šieste víťazstvo na tejto súťaži prišli aj Poliaci, čo potvrdil Grzegorz Grzyb. „Výsledok bude zaujímavý, lebo každý ide veľmi rýchlo. Tie trate sme už jazdili, takže ich celkom dobre poznám. Vozidlo je perfektne pripravené, urobili sme nejaký test, kde sme všetko prekontrolovali. Prišli sme bojovať o víťazstvo, uvidíme ako to dopadne." Získať svoje druhé víťazstvo v Lubeníku by však chcel aj vedúci muž šampionátu Pavel Valoušek. „Pokúsime sa obhájiť minuloročné víťazstvo, nebude to veľmi jednoduché. Videli sme na radare, že by mohli prísť nejaké búrky. To počasie môže zamiešať poradím. Pre nás by bola možno trochu lepšia voda ako sucho. Chvalová je „pecka", je to nádherná rýchlostka."

Prvá rýchlostná skúška na IX. Rally Lubeník štartuje v sobotu ráno o 8:13 hod. Online výsledky bude možné sledovať na vysledky.srs.sk.

Tibor Szabosi;c30i8306-2.jpg

Časový harmonogram:
8:13 RS1 Hlinka 1
8:37 RS2 Rákoš 1
9:20 RS3 Chvalová 1
11:28 RS4 Hlinka 2
11:52 RS5 Rákoš 2
12:35 RS6 Chvalová 2
14:43 RS7 Hlinka 3
15:07 RS8 Rákoš 3
15:50 RS9 Chvalová 3

Zdenka Tamášová
Tlačový tajomník IX. Rally Lubeník



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri