Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

IMAXX-ADV RALLY TEAM v Košiciach opäť na debni!

Wednesday, 19. 08. 2015 - 12:21, Public relations   

IMAXX-ADV RALLY TEAM v Košiciach opäť na debni!

Už 41. ročník Rally Košice sa tentokrát jazdil v horúcom, ba priam pekelnom, počasí. Stupne na teplomeroch v okolí Košíc závratne stúpali už od ranných lúčov a teplota dávala zabrať všetkým účastníkom rally vrátane súťažnej techniky.
Posádky sa vo vozidlách cítili doslova ako v kováčskej vyhni, pretože teplota bola absolútne neznesiteľná. Podmienky však boli pre všetkých tímy rovnaké a to platilo aj pre trať, ktorá obsahovala 11 rýchlostných skúšok, rozdelených do dvoch súťažných dní. V rámci M-SR sa každý z nich započítaval do bodovania samostatne.

Jozef Pisch;0x8c1145.jpg

Naša posádka mala opäť výborne pripravené súťažné vozidlo z dielne KORNO MOTORSPORT. Mechanici aj v tomto náročnom počasí odviedli výbornú prácu, a tak Mitsubishi EVO IX fungovalo bez problémov počas oboch súťažných dní.
Peter s Emilom sa s vysokými teplotami tiež vysporiadali bez problémov a zodpovedným prístupom a rýchlou jazdou slávili úspech hneď v prvom súťažnom dni. Napriek defektu pravého predného kolesa v 5. rýchlostnej skúške si vyjazdili v triede 3. vynikajúce druhé miesto v rámci M-SR.

Jozef Pisch;0x8c3207-1.jpg

Peter Gavlák: „Súťaž v Košiciach sme začali veľmi dobre. Časy nasvedčovali, že s pribúdajúcimi kilometrami na rýchlostných skúškach sa približujeme ku najrýchlejším jazdcom v našej triede. Išlo sa veľmi rýchlo, nikto nikomu nedaroval ani sekundu. Na krátkych súťažiach sa trestá každá chybička či porucha vozidla, a tak sme sa s Emilom sústredili na eliminovanie vážnejšej chyby, ktorá by nás stála drahocenné sekundy. Okrem „Jahodnej" nám ostatné RS sedeli a na konci dňa sme sa tešili s prvého víkendového úspechu."

Tibor Szabosi;0k4a4487.jpg

Druhý súťažný deň sa skladal zo štyroch meraných úsekov. RS - Opina merala 24,35 km, RS- Banské 12,95 km a obe sa absolvovali dvakrát. Celkovo teda čakalo na súťažné posádky 74,60 ostrých kilometrov. Ručička teplomeru ráno nedosahovala až také závratné teploty, no napriek tomu sa o ochladení nedalo ani uvažovať. Naša posádka začala úvodnú skúšku vo výbornom tempe. Žiaľ, v priebehu RS musela zastať pre haváriu vozidla č. 38, pri ktorej boli ako prví. Jeden člen z havarovanej posádky nás zastavoval, a keďže nebolo jasné, čo sa presne udialo a či náhodou nedošlo k zraneniu posádky, tak sme radšej „stopli".

Tibor Szabosi;0k4a4745.jpg

Emil Horniaček: „Od štartu sme išli vo výbornom tempe. Skúška bola od úvodu poriadne rýchla, menili sa tempá. Všetko nám sedelo, cítili sme, že môžeme mať dobrý čas. Museli sme však zastať pri havarovanej posádke. Asi tri kilometre pred cieľom som zazrel kúdol dymu a jedného člena posádky, ktorý nás zastavoval. Okamžite som zobral hasiaci prístroj a bežal pomáhať. Druhý člen posádky bol našťastie tiež v poriadku a napokon sa upokojili aj plamene. Žiaľ, nám sa ihneď pri zastavení prehriala brzdová kvapalina, takže sme do cieľa išli bez bŕzd a teda opatrne.

Tibor Szabosi;0y2a5476-1.jpg

V cieli sme požiadali o opravu nášho času na základe GPS údajov."
Po prvom servise nebol čas ešte upravený, no napriek tomu sme počítali, že našej posádke musia stiahnuť minimálne niečo cez minútu. Pri tejto časovej kalkulácii a za predpokladu, že budeme pokračovať v nastolenom tempe a nič sa nestane, začalo byť naše umiestnenie na „debni" čoraz reálnejšie.

Jozef Pisch;0x8c1122-2.jpg

Tak sa aj stalo a po vyhlásení športových komisárov, ktorí našej posádke opravili čas o 1:17 sme mohli opäť oslavovať druhú priečku v triede 3. a výborné 6. miesto v absolútnom hodnotení M-SR za nedeľný druhý deň. „Bol to náročný, horúci, víkend. Udržať rýchle tempo a maximálne sa sústrediť v súťažnom aute, kde bolo cez 60 °C, dalo naozaj zabrať. O to viac ma tešia výsledky za oba súťažné dni. Išli sme v pohode, aj napriek defektu a zastaveniu pri havarovanej posádke, sme nevyšli z tempa a úspešne sme auto doviezli do cieľa Rally Košice," poznamenal na záver k víkendu Peter Gavlák.

Jozef Pisch;0x8c2591.jpg

Veľká vďaka patrí reklamným partnerom nášho tímu, vďaka ktorým môžeme s určitosťou potvrdiť štart aj na poslednom podujatí M-SR. To sa má konať v náhradnom termíne až v októbri, a tak si nečakanú prestávku spestríme odjazdením rely podujatia v Poľsku. Konkrétne sa predstavíme 4. až 5. 9. 2015 na 61. ročníku Rajd Wisły.

korno-slov1-1.jpg

IMAXX-ADV RALLY TEAM



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri