Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

IMAXX-ADV Rally Team úspešný pod Tatrami

Tuesday, 26. 07. 2016 - 11:31, Public relations   

IMAXX-ADV Rally Team úspešný pod Tatrami

Uplynulý slnečný víkend pod Tatrami privítal účastníkov 43. ročníka Rally Tatry. Organizátori, aj napriek nepriazni úradníkov, poskladali rýchlostné skúšky v dostatočnom počte kilometrov a prichystali súťaž na výbornej úrovni. Počasie prialo a prilákalo kvalitnú divácku kulisu, pred ktorou sa predstavila aj naša žilinsko - popradská posádka: Peter Gavlák - Emil Horniaček na Mitsubishi Lancer EVO IX.

Tibor Szabosi;gh7p0348-4.jpg

„Radosť jazdiť v takej diváckej atmosfére, aká panuje počas rely pod Tatrami," hovorí Peter Gavlák a dodáva: „Vždy sa tu teším. Už v minulosti som spomínal, že mám na súťaže pod našimi veľhorami veľmi pekné, a dá sa povedať, aj úspešné spomienky. Prišli sme na súťaž zabojovať o čo najviac bodov do celkového hodnotenia v triede 3. Auto bolo nachystané konečne podľa mojich predstáv a cítil som sa v ňom dobre už na teste, čo mi pridalo na pohode."

Tibor Szabosi;c30i3245-1.jpg

Pohoda vládla v tíme aj po skončení prvej rýchlostnej skúšky, ktorú vyhrali, i keď len s minimálnym náskokom (o 0,5 sekundy) pred favorizovanou posádkou na víťazstvo v triede 3 (T. Cserhalmi/L. Šintal). „Už pred štartom bol predpoklad, že najväčším súperom bude práve spomínaná posádka," dopĺňa Peter Gavlák.

Tibor Szabosi;c30i4553-1.jpg

V sobotné ráno naša posádka nenechávala nič na náhodu a od začiatku začala zbierať na súperov drahocenné sekundy. V prvom servise po 3 RS si naša posádka udržiavala tesný náskok na čele triedy. „Keď chcete vyhrávať, treba ísť ako sa slangovo hovorí „do materiálu!", podotýka spolujazdec Emil Horniaček a pokračuje: „Vzhľadom na to, že slniečko už bolo vyššie a teplota ovzdušia stúpala, rozhodli sme sa pre novú tvrdšiu sadu pneu so zámerom zvýšiť náskok, čo sa nám aj podarilo."

Tibor Szabosi;c30i3643.jpg

Po 5 RS naša posádka viedla o 20 sekúnd pred druhou v poradí. Súťaž však pokračovala a na posádky čakala ešte štvorica rýchlostných skúšok. IMAXX-ADV RALLY TEAM však naďalej nič nepodceňoval a pokračoval vo výbornom nasadení. V nasledujúcej 6 RS zvýšila naša posádka náskok o ďalších 5 sekúnd aj napriek tomu, že počas rýchlostnej skúšky prišla o jednu zadnú poloos. S náskokom 25 sekúnd sa dalo už kalkulovať a do cieľa súťaže chýbalo 25 km rýchlostných skúšok. Skúsenej posádke sa však podarilo v pohode kontrolovať zvyšok súťaže, s prehľadom si ustrážila nadobudnutý náskok, a napokon dorazila do cieľa na prvom mieste v triede 3.

Tibor Szabosi;c30i3410.jpg

Peter Gavlák: „Bol to výborný víkend, všetko fungovalo na jednotku. Cítili sme sa v pohode a výsledok sa dostavil. S Tiborom sme zvádzali dobrý súboj, ktorý sa podľa ohlasov páčil aj fanúšikom. Je potešiteľné, že my sme z tohto mikrosúboja vyšli ako víťazi. Atmosféra bola výborná a teším sa na ďalší ročník."

Tibor Szabosi;c30i3639-1.jpg

„Usporiadateľom treba poďakovať za dobrú prípravu a bezproblémovú súťaž. Auto nám fungovalo bez problémov vďaka dôslednej príprave v tíme HIGH TEC. V skratke povedané: super víkend na domácej pôde," skonštatoval Emil Horniaček.

Tibor Szabosi;c30i4704-1.jpg

Na záver chceme poďakovať reklamným partnerom nášho tímu, ktorí majú veľký podiel na odštartovaní v súťaži a v konečnom dôsledku aj na samotnom víťazstve. Spolu sa tešíme do Lubeníka na ďalšiu súťaž v kalendári M-SR.

IMAXX-ADV RT



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri