Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

IMAXX-ADV Rally team sa na Morave nestratil

Tuesday, 20. 06. 2017 - 13:12, Public relations   

IMAXX-ADV Rally team sa na Morave nestratil

Víkendovú súťaž u našich susedov na juhu Moravy značne skomplikovalo počasie a vytvorilo pre všetky naozaj ťažké podmienky. Celotýždňové krásne počasie sa pred štartom zmenilo a nastal meteo chaos. Predpovede počasia boli nejasné a pred prvými rýchlostnými skúškami nebolo vôbec jednoduché rozhodnúť, čo za pneumatiku obuť na súťažné vozidlo.

Tibor Szabosi;c30i9606-6.jpg

Naša posádka vyhodnotila nestálosť počasia a na poslednú chvíľu sa rozhodla dať strednú zmes na vozidlo. Rozhodnutie sa vyplatilo, hlavne na druhej RS, ktorá bola po daždi. V tej sa zapísala naša posádka piatym časom vo svojej triede. Vysoké tempo v triede sa dalo očakávať a od štartu sa šlapalo na plno! Tretia rýchlostná skúška sa časovo posunula a našich zastihla už dosť znížená viditeľnosť. Po prvom kole pred servisom okupovala siedme miesto v triede 3. Ďalšia porcia troch rýchlostných skúšok sa išla už po tme. Mechanici teda založili prídavné svetlá a naši vyštartovali proti noci bojovať s časom. Vo vysokom tempe sa teda pokračovalo aj nasledujúcej 4 RS na čo doplatilo pár posádok z triedy. Naša posádka sa pustila do tmy s veľkým odhodlaním i napriek tomu, že Peter jazdil nočné rýchlostné skúšky naposledy v roku 2009! S rešpektom, ale vo vysokom tempe si v tejto skúške naša posádka zapísala najlepší čas. V nasledujúcich dvoch skúškach nepoľavovala v nasadenom tempe a skončila v tesnom závese za posádkou Březík - Omelka. Po prvej etape sa naša posádka ujala s nepatrným náskokom vedenia a do druhého dňa štartovala ako prvé produkčné auto. Vyrovnanosť posádok v triede bola viditeľná, keď medzi prvým a piatym bol rozdiel 34,6 sekundy!

Tibor Szabosi;c30i7888-6.jpg

Peter Gavlák : „ štart do rally sprevádzalo nevyspytateľné počasie, ktoré nemá nikto rád. Niekde sa čakalo sucho, niekde mokro. My sme sa rozhodli, že dáme strednú zmes, ktorá bude fungovať prípadne aj za mokra a na suchom ju pošetríme. Myslím , že to sme sa trafili správne. To že bude nasadené vysoké tempo som čakal, veď som tu jazdil v M-ČR v rokoch 2006 až 2009. Súperi boli naozaj rýchli a rýchlosť vôbec nestratili za tie roky čo som tu nebol. Dokonca pribudlo aj pár nových mien posádok, ktoré som musel registrovať! Naozaj sa išla neskutočná „paľba" ako sa hovorí v našom žargóne. Podstatný však bol pre nás vývoj v našom M-SR, kde sme chceli bodovať čo najlepšie. Po servise sa pokračovalo v tme v ktorej som dlho nešiel, okrem nočného okruhu v Poprade. Predpokladal som, že súperi budú mať navrch, keďže tu štartovali niekoľko rokov po sebe. Ukázalo sa však, že vieme ísť rýchlo aj na neznámej súťaži v ťažkých podmienkach. Posúvali sme sa pomaličky dopredu a nakoniec sme prvý deň viedli celkovo triedu, čo bolo príjemné".

Tibor Szabosi;c30i7760-4.jpg

Druhá etapa začala príjemnejším počasím aj keď sa miestami očakával slabý dážď. Nápor českých jazdcov sa dal očakávať hneď od prvej sobotnej skúšky. Naša posádka strácala na prvého v triede po 8-mej RS necelých 14 sekúnd. Na najdlhšej rýchlostnej skúške súťaže bola naša posádka trochu viac široká vo výjazde z jednej zo zákrut, kde škrtla o strom zadným kolesom a musela sa rozlúčiť s bojom o prvé priečky v jednotlivých šampionátoch. Poškodený blatník sa zarezal do pneumatiky a po pár kilometroch musela posádka skontrolovať stav vozidla, vzhľadom k tomu, že dymu zo spálenej gumy bolo strašne veľa a vypadalo to, že môže byť niekde vzadu oheň.

Tibor Szabosi;c30i8426-3.jpg

Emil Horniaček: „ išlo sa vo vysokom tempe od rána. Ťažko sa odrážali útoky na našu pozíciu po prvom dni. Napriek tomu sme nepanikárili a držali vysoké tempo až do spomínanej zákruty. Na brzdách nám trochu skĺzlo auto. Vo výjazde sme opreli zadné koleso o strom. Škoda bolo to pár centimetrov čo nám chýbalo, ale v tom nasadení sa stávajú aj takéto drobné chybičky. Podstatné je, že sa nestalo nič vážnejšie a mechanici nám počas servisu auto dali do poriadku a my sme ešte mohli zabojovať aspoň o body v M-SR, kde sme klesli po 9 RS až na 4.miesto".

Tibor Szabosi;c30i1087-6.jpg

V konečnom účtovaní sa na posledných troch RS súťaže sa naši prebojovali aspoň na druhé miesto v M-SR a udržali 3.miesto v produkčných vozidlách.

Tibor Szabosi;c30i1745-6.jpg

Ďakujeme všetkým partnerom za podporu a najbližšie sa predstavíme spolu v Lubeníku 14. - 15. júla.

Tibor Szabosi;c30i1095-6.jpg

IMAXX-ADV Rally team

Robert Balcar;balc5762.jpg

banner-1500px-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri