Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

IMAXX-ADV RALLY TEAM je po Tatrách spokojný!

Saturday, 01. 08. 2015 - 12:30, Public relations   

IMAXX-ADV RALLY TEAM je po Tatrách spokojný!

42. ročník Rallye Tatry začal v letnom počasí prvou rýchlostnou skúškou priamo v Poprade, už v piatok večer. Veľmi početnej diváckej kulise sa predstavila aj posádka Peter Gavlák/Emil Horniaček. Nástup do súťaže naznačoval, že Peter zvyšujúcim sa počtom najazdených kilometrov opäť získava istotu za volantom Mitsubishi EVO IX. Tretie miesto medzi tradičnými N3 naozaj potešilo. Na mestskom okruhu sa síce nevyhol drobným chybám, no napriek tomu bol so začiatkom súťaže spokojný.

 „Vstup do súťaže bol dobrý. Aj keď ako jazdci nemáme mestské okruhy príliš v láske, mne to momentálne vyhovovalo, vzhľadom k tomu, že potrebujem po tej pauze získať späť čo najskôr istotu za volantom. Takýto typ rýchlostnej skúšky je na zahriatie a bez prílišného rizika dobrá voľba. Prejazdmi „bokom" cez „vracáky" sme sa snažili tiež pobaviť veľký počet divákov. V každom prípade to bol veľmi pekný zážitok aj pre nás s Emilom," podotkol k začiatku súťaže Peter Gavlák.

Tibor Szabosi;h7p0660-6.jpg

Tesné rozdiely v triede však naznačovali, že udržať si tretie miesto do konca súťaže, prípadne poskočiť vyššie, nebude vôbec jednoduché. Ráno posádku čakala prvá porcia kilometrov dvoch po sebe nadväzujúcich RS. Na tej prvej (Šuňava 1) sa posádka nevedela dostať do správneho rytmu a zaznamenala 5. čas v triede. Druhá RS (Bystré 1) už bola podľa 3. dosiahnutého času v dobrom tempe. Do prvého servisu sa teda posádka dostala s takmer osem sekundovým mankom na tretie miesto, čo bolo povzbudzujúce.

Slnečné lúče sa opierali do asfaltu čoraz viac, a tak sa posádka Gavlák/Horniaček rozhodla pre tvrdšiu zmes pneumatík. Rozhodnutie padlo na úrodnú pôdu a do druhého servisu prišli už na 3. priečke v triede. Mechanici KORNO MOTORSPORT v servise dôsledne skontrolovali a pripravili „deviatku" na posledné kolo skúšok. Po zhodnotení časových rozdielov v triede bolo viac-menej jasné, že posádky na prvých dvoch priečkach ohrozí už len technický problém, alebo defekt.

Tibor Szabosi;h7p0670-8.jpg

S taktikou „ísť hlavou a udržať si 3. miesto" sa posádka vybrala do posledných rýchlostných skúšok. Okrem poškodených diskov na inak nešťastne vybraných úsekoch RS, sa už nič vážnejšie neudialo.

V cieli sa tím tešil z 3. miesta v triede a 10. v absolútnom poradí.

„Súťaž pod Tatrami začala sľubne. Test pred súťažou a počet najazdených kilometrov mi naozaj pomohol k väčšej istote, ako aj v zohratosti s Emilom Horniačkom. Išli sme s rozumom a som nesmierne rád, že sa dostavil príjemný výsledok pre celý náš tím. Vozidlo bolo opäť výborne pripravené KORNO Motorsportom a ani počas súťaže sa nevyskytol žiadny problém. Mrzia ma poohýbané disky po prejazdoch tých rozbitých úsekov, ktoré hlavne v posledných prejazdoch ničili všetky vozidlá, ale iná možnosť nebola," dodal na záver Peter Gavlák.  

Tibor Szabosi;h7p0678-8.jpg

IMAXX-ADV RALLY TEAM si spod Tatier doviezol pekné umiestnenie aj vďaka podpore svojich reklamných partnerov. Bohatá divácka kulisa dodala súťaži navyše atraktívny nádych. IMAXX-ADV RALLY TEAM sa už teší na najbližšiu Rally Košice.

IMAXX-ADV RT

Jozef Pisch;0x8c19240.jpg

korno-slovakiaa-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri