Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Slalom

II. AZ pneu AutoSlalom Autoglym

Wednesday, 05. 10. 2011 - 08:37, Daniel Mandzi   

II. AZ pneu AutoSlalom Autoglym

Už druhé skúšobné preteky seriálu AZ pneu AutoSlalom potvrdili, že poriadat tieto automobilovépreteky na východnom slovensku má zmysel i budúcnost. Úcast len tesne prekrocila želané minimum 50 jazdcov. No viac než 50% z nich boli úplne noví jazdci, ktorí tieto preteky nikdy nejazdili a možno o nich ani nevedeli. Našli sa dokonca aj takí, pre ktorých bol II. AZ pneu AutoSlalom AUTOGLYM vo Svidníku vôbec prvý kontakt s motoršportom. To všetko dáva organizátorom energiu, chut a zmysel poriadat preteky na „opacnom" konci Slovenska aj v roku 2012. Neznamená to, že už neohrozene budú, ale je to na dobrej ceste...

Zdenka Tamášová;img-4871-5.jpg

Septembrové preteky prvého októbra

Napriek tomu, že termín druhých pretekov seriálu AZ pneu AutoSlalom vyšiel v kalendári na prvý október, boli to septembrové preteky -morálne aj pocasím. A ešte aké? Pocasie lepšie ako na objednávku. Nik by si predsa v 4. septembrový týžden na otvorenom priestranstve letiska v horách vo výške 356 m nad morom nemohol želat kombináciu teploty nad 23oC a bezoblacnej oblohy. Jediné co všetkých na kopci po celý den trápilo bol silný vietor. Ale to bolo asi to najmenej, co mohlo situáciu skomplikovat. Na rýchlych tratiach ako je táto hrozí ovela väcšie riziko v podobe nezvládnutia auta a väcšej nehody. Nehodu, ci väcšiu poruchu by špickovo pomohol riešit partner seriálu ASOS (Asociácia Slovenských Odtahovacích Služieb). Ale naco riešit cosi, co je lepšie ani nemat, však?

Zdenka Tamášová;img-4422-1.jpg

Žiadna mimoriadna udalost, ako takej situácii zvyknú legislatívci hovorit, sa, naštastie, nestala. Drobné výlety áut mimo trate k motoršportu neodmyslitelne patria. Ale tie sa vôbec nerátajú. Atmosféra v depe bola naozaj super. Napriek asi polhodinovému meškaniu zaciatku registrácie, ktoré má na svedomí tvrdohlavá tlaciaren, šlo všetko presne podla plánu. Medzicasom vyriešený technický problém ako naschvál poznacil aj vyhlasovanie výsledkov. Opakované asi polhodinové cakanie na oficiálne výsledky na AZ pneu AutoSlalom asi dobré svetlo nehádže. Ak najväcším problémom pretekov AZ pneu AutoSlalom boli problémy s tlaciarnou, je asi všetko v najlepšom poriadku :)

Zdenka Tamášová;img-4318-3.jpg

Ako prebehli preteky?

Preteky na letisku prebehli, rovnako ako v augustovom termíne, za doslova ideálnych podmienok. Napriek evidentne kratším dnom sa pri tomto pocte štartujúcich s frekvenciou štartov cca každých 30 s dá v pohode ponúknut bonusový systém štartov v podobe 1 + 4, teda tréning a 4 ostré. Kedže seriál chodí tento rok na východ na skusy, preteky sa vyhodnocujú len v základných triedach S1 až S4. Dalšie triedy ako Dámy, Juniori ci Slalomové špeciály pribudnú podla záujmu možno už budúcu sezónu. Hlavný partner týchto pretekov, autokozmetika AUTOGLYM priniesol spestrenie v podobe samostatnej sútaže. Konala sa pocas obednej prestávky a bola urcená pre všetkých z prítomných.

Zdenka Tamášová;img-4059-4.jpg

Úlohou bolo napastovat a následne utriet prednú kapotu auta kvalitne a na cas. Cielom bolo verejnosti ukázat, ako lahko a dobre sa táto kozmetika používa. Priemerné casy aplikácie pasty Super Reisin Polish trvalo s leštením do 2 minút, co je úžasné. Sútaž vyhral Henrich Herc a od dovozcu získal balík autokozmetiky v hodnote 130 €. Pozrime sa spolocne na samotný priebeh pretekov v jednotlivých kategóriách:


S1 do 1400 ccm

Na daleký východ sa prekvapivo dostavil už tradicný slalomár, Japonec pracujúci pri Nitre - Masayuki Ishikawa. Jeho jednoliter Nissan Micra je na boj medzi kuželkami pripravený mimoriadne dobre. Najväcším problémom je sila a výkon motora. Napriek tomu sa zdalo, že vo Svidníku by moholzabodovat aj na stupni vítazov. Žial, konkurencia je aj tam velmi velká a nik nic nedostane len za úcast. Masayuki skoncil na 4. mieste s velmi tesným odstupom len 0,4 s. III. miesto si vyjazdil Tomáš Bernát tiež na Nissan Micra 1,3i. II. a I. miesto si rozdelili jazdci na osvedcených esjednotkách, na Peugeotoch 106 rally. Marek Jazsay doviedol svoju relynu na druhé miesto a Jaro Divoký s bezkonkurencnými casmi to vytiahol na vítazstvo. Slušný výkon na trati podal aj JožoKovác, ktorý skoncil na piatom mieste, pretože tak vysoko sme Škodu Favorit v hodnotení seriálu
ešte asi nevideli.

Zdenka Tamášová;img-4672.jpg

S2 do 1600 ccm

Kým v najmenšej kategórii štartovalo 14 konkurentov, jednašestkárov bola prakticky polovica. To však neznamená, že prvé tri miesta ktokolvek dostal za úcast. Prvé a tretie miesto si vyjazdili otec a syn (pre AZ pneu AutoSlalom nová kombinácia na stupnoch vítazov) na upravenom Citroene Saxo VTS. Kedže syn Tomáš ešte nemá ani vodicský preukaz a stále sa má co ucit, nakladacku od otca Martina v podobe 5 s v súcte jázd musí brat jedine motivacne. Medzi nimi si II. miesto so sekundovým odstupom od juniora vyslalomoval Jakub Kolek na Peugeote 106 S16.

Zdenka Tamášová;img-4650-3.jpg

S3 do 2000 ccm

V triede do dvoch litrov, podobne ako v S2 kralovali francúzske autá. S výnimkou vítaza, ktorý jazdil svoj tretí AutoSlalom na svojpomocne postavenej replike Lotus Seven. Tomuto sa hovorí skok, ked Stano Gajdoš tu na minulom podujatí ledva vliezol do prvej desiatky a teraz bezkonkurencne vyhral. Podobný skokan je aj jeho dablér (otec), ktorý z minulého 11. miesta vyskocil na 5. miesto. Druhé a tretie miesto si s odstupom 0,8 s v tesnom boji podelili Lukáš Lešcinský na chutovke Renault Clio Williams a Peter Cuker na Citroene ZX. Zaujímavú jazdu na trati predviedol aj Henrich Herc na Renaulte 5GTE, no stacilo to na zemiakovú pozíciu.

Zdenka Tamášová;img-4089-4.jpg

S4 nad 2000 ccm

V najvyššej triede dopadlo všetko proti logike. Preco? Vyhralo auto s motorom a pohonom vpredu, druhé skoncilo auto s motorom uprostred a až tretie auto s pravým pohom 4x4. O úžas a otvorené sánky všetkých zúcastnených sa postaral Zdeno Gerbóc zo Sniny. Na II. AZ pneu AutoSlalom

Zdenka Tamášová;img-4562-2.jpg

AUTOGLYM sa po minulých pretekoch, ktoré absolvoval na Mini Clubman Cooper S JCW priviezol na úplne novuckom Porsche Cayman R! Skvelé náradie azda pre každý druh motoršportu. Všetci s prekvapením sledovali ako sa novucké auto pasuje s kuželkami a casomierou. Bol to sviatok pre oci aj uši. Azda len okrem pekných kociek bol Cayman R najfotenejším predmetom pretekov. O to väcšia pocta patrí Marekovi Puterkovi na Fiate Punto GT turbo. Ten sa krásou a slávou nového poršáka nedal oslepit. Na špickovo pripravenom drobcovi, ktorý na západných AutoSlalomoch v kategórii SS3 tahá za kratší koniec si vyjazdil nie len vítazstvo v triede, ale aj v absolútnom poradí. A to napriek tomu, že Marekovi beztrestne vyšla len polovica zo štyroch jázd. Za Zdenom Gebócomna Cayman R skoncil na III. mieste Dominik Bencek na Subaru Impreza Sti. Štvrtý dojazdil Martin Múdry na krásnom Mistubishi Lancer EVO IX a piaty skoncil Fero András na Mazde RX7. Fero dáva na AutoSlalome prednost driftom než cistej stope napriek tomu, že pri troche snahy by dokázal zajazdit casy pre prvú trojku...

Zdenka Tamášová;img-4873-1.jpg

Seriál AZ pneu AutoSlalom má v pláne na východe tento rok usporiadat ešte jedny preteky. Predbežný termín je 22.10., nie je však celkom známe miesto ich konania. Sledujte preto www.autoslalom.sk aby vám, najmä východniarom nic neušlo :)

Zdenka Tamášová;img-4929-4.jpg


Výsledky II. AZ pneu AutoSlalom AUTOGLYM


01.10.2011 - sobota letisko Svidník

kat. S1 -1400 ccm
I. miesto št. c. 192 Jaroslav DIVOKÝ
II. miesto št. c. 485 Marek JASZAY
III. miesto št. c. 388 Tomáš BERNÁT

Zdenka Tamášová;img-4933.jpg

kat. S2 -1600 ccm
I. miesto št. c. 115 Martin STRUCKEL
II. miesto št. c. 379 Jakub KOLEK
III. miesto št. c. 467 Tomáš STRUCKEL

Zdenka Tamášová;img-4934-6.jpg

kat. S3 -2000 ccm
I. miesto št. c. 391 Stano GAJDOŠ
II. miesto št. c. 351 Lukáš LEŠCINSKÝ
III. miesto št. c. 462 Peter CUKER

Zdenka Tamášová;img-4937-1.jpg

kat. S4 + 2000 ccm
I. miesto št. c. 005 Marek PUTERKA
II. miesto št. c. 349 Zdeno GERBÓC
III. miesto št. c. 477 Dominik BENCEK

vysledky.jpg


Marian CABÁK,

organizátor AZ pneu AutoSlalom, www.autoslalom.sk



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri